Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Ρεκόρ θανάτων σε 6 Πολιτείες – Έκκληση για παραμονή στο σπίτι

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Ρεκόρ θανάτων σε 6 Πολιτείες – Έκκληση για παραμονή στο σπίτι
Ρεκόρ και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Ξεπέρασαν τις 40.000 για πρώτη φορά από τον Αύγουστο
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ, οι οποίες όχι μόνο μετρούν περισσότερους από 222.000 θανάτους και σχεδόν 8,5 εκατομμύρια μολύνσεις, αλλά βλέπουν το β’ κύμα της επιδημίας να επιστρέφει δριμύτερο.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο, έξι Πολιτείες στα μεσοδυτικά της χώρας ανακοίνωσαν ρεκόρ θανάτων τη στιγμή που αναφέρθηκε ρεκόρ εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, καθώς για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, αυτές ξεπέρασαν τις 40.000.
Τα νοσοκομεία έχουν καταγράψει αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό κατά 36% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με τις δομές στις μεσοδυτικές πολιτείες αναφέρουν καθημερινά και νέα ρεκόρ.
Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές έφθασαν σε όλη την χώρα τις 40.264, ενώ ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων έχει καταγράψει αύξηση 45% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και πλησιάζει στα επίπεδα της κορύφωσης, του καλοκαιριού
Εν τω μεταξύ, έξι Πολιτείες (Ουισκόνσιν, Αιόβα, Μινεσότα, Μοντάνα, Κάνσας, Χαβάη) κατέγραψαν χθες 21/10 ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ολοένα και περισσότεροι κυβερνήτες λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα ενώ ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, Tony Evers κάλεσε τους πολίτες της Πολιτείας του να παραμείνουν στο σπίτι τους και να συνδράμουν τις αρχές έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός να παραμείνει όρθιο το σύστημα υγείας.
Σημειώνεται πως στο Ουισκόνσιν, το νοσοκομείο εκστρατείας που δημιουργήθηκε στα προάστια του Μιλγουόκι, δέχθηκε τον πρώτο του ασθενή.
Σε εθνικό επίπεδο, τα νέα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν τα 60.000 ημερησίως κατά μέσον όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ είχαν υποχωρήσει στις 35.000 στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται 734 κατά μέσον όρο, ακόμη πολύ κάτω από τους 2.333 την ημέρα τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης