Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αθανάσιος Τσώνης, περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Η Σαμοθράκη συμπυκνώνει το νέο αφήγημα του τουρισμού

tags :
Αθανάσιος Τσώνης, περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Η Σαμοθράκη συμπυκνώνει το νέο αφήγημα του τουρισμού
O αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει ότι μια σταθερή και μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση ευνοεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής
Για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη, που ευνοεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Τσώνης.
«Τη νησιωτική χώρα αυτό που τη δένει με την ηπειρωτική χώρα είναι η ακτοπλοΐα, οπότε μία σύνδεση που θα είναι σταθερή και μόνιμη ευνοεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Είχαμε κάποια προβλήματα μηχανολογικά με το πλοίο τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μείνουμε εκτεθειμένοι σε αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αθανάσιος Τσώνης.
«Η Σαμοθράκη συμπυκνώνει αυτό το νέο αφήγημα του τουρισμού, την επαφή με τη φύση που νομίζω είναι το ζητούμενο στις ημέρες μας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να μας χρηματοδοτήσει ώστε να αναδείξουμε τα μονοπάτια της Σαμοθράκης, τα οποία θα τα αποτυπώσουμε και σε ψηφιακή μορφή. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατ’ αρχήν αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Έχει έναν υψηλό πλούτο αξιοποιήσιμων τουριστικών πόρων», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87773

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης