Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Στα ύψη η αντιπαράθεση για τον πτωχευτικό κώδικα - Σταϊκούρας: Παρέχεται πραγματική 2η ευκαιρία - Παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών

tags :
Βουλή: Στα ύψη η αντιπαράθεση για τον πτωχευτικό κώδικα - Σταϊκούρας: Παρέχεται πραγματική 2η ευκαιρία -  Παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
Σύγκρουση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια - Νομοθετικές βελτιώσεις από Σταϊκούρα, Γεωργιάδη
Κόκκινο αναμένεται να χτυπήσει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις οφειλών και πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας» σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Στην αιχμή της αντιπαράθεσης έχουν βρεθεί οι διατάξεις που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους «κόκκινους» δανειολήπτες στεγαστικών και ενυπόθηκων τραπεζικών δανείων, το ύψος του ακατάσχετου ποσού για μισθούς, συντάξεις και από εισοδήματα καθώς και για τις διαδικασίες πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων.
Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που υποβλήθηκαν από την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 2, απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία.
«Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου βαδίζουν στις στέρεες ράγες του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, τελώντας σε πλήρη αρμονία με τους νομολογιακούς κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που τόνισε ότι το νομοσχέδιο έχει πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών και δεν θίγει τον πυλώνα της κοινωνικής προστασίας.
 «Ακούστηκε ότι ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του και βρίσκεται μισθωτός σε αυτό.
Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πολίτης χάνει το σπίτι του στον πλειστηριασμό λόγω των χρεών, έτσι βρίσκεται αντιμέτωπος με την άμεση έξωση από αυτό.
Με το νομοσχέδιο που φέρνουμε σήμερα προστατεύεται πιο αποτελεσματικά η κατοικία των ευάλωτων συμπατριωτών μας, καθώς και παραμένουν σε αυτό και τους παρέχεται η δυνατότητα επαναγοράς σε διάστημα 12 ετών και ενώ εν τω μεταξύ έχει επέλθει απαλλαγή από τις οφειλές που τους βαραίνουν, παρέχοντας τους πραγματική δεύτερη ευκαιρία», είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι δεν θίγεται και δεν περιστέλλεται το δικαίωμα των εργαζομένων, αλλά η αποζημίωσή τους διεκδικείται αυτούσια και το δικαίωμα παραμένει ενεργό.

Νομοθετικές βελτιώσεις

Με την έναρξη της συζήτησης οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν σειρά νομοθετικών βελτιώσεων.
Ειδικότερα, κατατέθηκαν 78 βελτιώσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την κατάθεση των νομοτεχνικών βελτιώσεων στην Ολομέλεια επικεντρώθηκε στην αποσαφήνιση της διάταξης του νομοσχεδίου όπου παραμένει το ακατάσχετο όριο για οφειλές στα 1.250 ευρώ, προκειμένου όπως είπε να μην υπάρχει καμία απολύτως παρανόηση.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το άρθρο 268 που αφορά τις αναπροσαρμογές ασφαλίστρων συμβολαίων Υγείας - ήδη η Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 έχουν καταθέσει αιτήσεις αντισυνταγματικότητας που θα συζητηθούν αργότερα στην Ολομέλεια - κατέθεσε δύο νομοθετικές βελτιώσεις.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι, μετά και τις παρατηρήσεις της έκθεσης της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, προστίθεται στην παρ. 4 του άρθρου 268 ότι «μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, με εξαίρεση συμβάσεις στις οποίες είτε δεν προβλέπεται αναπροσαρμογή ασφαλίστρων, είτε προβλέπεται σταθερή αναπροσαρμογή ασφαλίστρων», ώστε να είναι απόλυτα - όπως είπε - ξεκάθαρο ότι αυτή η ρύθμιση αφορά μόνο τα συμβόλαια που προβλέπεται η μονομερής αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων και όχι σε εκείνα που είναι σταθερά ασφαλίστρων.
Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά τις παρατηρήσεις όπως επανέλαβε και της Επιστημονικής Επιτροπής, προχώρησε στην τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παρ.1 του εσωτερικού άρθρου 2Α τ και το ύψος της αναπροσαρμογής ασφαλίστρων δεν θα καθορίζεται «με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων», όπως προέβλεπε το νομοσχέδιο, αλλά «με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Ο υπουργός επισήμανε ότι στην Επιτροπή Οικονομικών ο ίδιος είχε προτείνει το ύψος των αναπροσαρμογών να γίνεται με βάση τον δείκτη του ΙΟΒΕ, που είναι ένας αντικειμενικός δείκτης. Επειδή όμως τίθεται ένα θέμα ασφάλειας δικαίου, τροποποιούμε τη διάταξη και προβλέπουμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ανέφερε.

Σύγκρουση Σταϊκούρα – Λοβέρδου για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια

Ενδεικτικό πάντως του τεταμένου κλίματος ήταν η αντιπαράθεση που είχαν ο υπ.Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια.
Η αντιπαράθεση άρχισε όταν ο κ.Λοβέρδος ζήτησε τον λόγο, με την έναρξη της συζήτησης, προκειμένου να καταγγείλει τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την υπαγωγή στα μνημόνια.
«Συζητάμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που ρυθμίζει τέσσερα θέματα της οικονομίας πάρα πολύ σοβαρά, και όπως πιστεύουμε εμείς, με τρόπο αρνητικό.
Ο εισηγητής μας, ο κ. Κατρίνης, άσκησε κριτική.
Η αντιπαράθεση που διάλεξε ο κ. υπουργός να κάνει δεν τον τιμά.
Έκανε αντιπαράθεση για το παρελθόν με το κόμμα μας και μας πρόσβαλε.
Δεν θέτω θέμα προσωπικό.
Θέτω θέμα πολιτικό.
Θέλω να θυμίσω στον κ. Υπουργό ότι στις εκλογές του 2009, ήταν βουλευτής τότε, η κυβέρνησή του παρόξυνε τα χρέη της χώρας και τις δαπάνες του έτους εκείνου, στην προεκλογική περίοδο, με τρομακτικό ποσό.
Θέλω ακόμη να του πω ότι όταν παρέλαβα από την κ. Πετραλιά το υπουργείο Εργασίας, ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, που τον στήριξε η ΝΔ, ήταν πίσω από την κ. Πετραλιά, και μου έλεγε «αν δεν βρω 2,5 δις ευρώ σε λίγες ώρες δεν έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις του Δεκεμβρίου και τα δώρα των Χριστουγέννων».
Όταν αυτή είναι η κατάσταση, δεν πρέπει να τολμάει να λέει ο κ. Σταϊκούρας που ήταν μέλος εκείνης της πλειοψηφίας, ότι εμείς ρίξαμε τη χώρα στα μνημόνια και ότι εμείς έχουμε πάρει τη θέση που μας αξίζει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Δεν το κάνει τυχαία.
Δεν θέλει να συζητηθεί το παρόν σχέδιο νόμου, γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στις διατάξεις του.
Γενικεύει τη συζήτηση, μας μέμφεται με τρόπο απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και αντικοινοβουλευτικό αλλά θα πάρει, σε όλη τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, τις απαντήσεις που αξίζουν στην τοποθέτησή του.
Και κάτι τελευταίο: όταν έχεις συμμετάσχει σε μια προσπάθεια να ανορθωθεί η χώρα, και έχεις αισθανθεί ποιοι είναι αυτοί που έχουν βάλει και ποιοι αυτοί που δεν έχουν βάλει πλάτη, όταν ξέρεις ότι συγκρότησες μαζί με τους αγανακτισμένους και τους ψεκασμένους το περίφημο αντιμνημονιακό μέτωπο, πρέπει σήμερα να είσαι πολύ πιο προσεκτικός σε αυτά που λες, όταν απευθύνεσαι στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής» είπε ο κ.Λοβέρδος.

Απάντηση Σταϊκούρα

Άμεση ήταν η απάντηση του κ.Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι εκείνη που έχει το πιο θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
«Πρώτα από όλα εγώ όρους "να μην τολμάω να τοποθετηθώ", δεν θα τους χρησιμοποιούσα ποτέ.
Καθένας έχει την ελευθερία να τοποθετείται όπως ο ίδιος εκτιμά.
Είμαι υπερήφανος για την παράταξη την οποία υπηρετώ διαχρονικά, διότι, όπως έχουμε πει πολλές φορές μέσα σε αυτή την αίθουσα, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που όλοι έχουν κάνει στη χώρα αποδεδειγμένα -και κατέθεσα πίνακες- έχει το πιο θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Άρα, επί συγκεκριμένων πινάκων μίλησα και τα στοιχεία αποδεικνύουν την ορθότητα των επιχειρημάτων μου.
Μίλησα για την ουσία του νομοσχεδίου.
Παρακαλώ δείτε τα πρακτικά και θα διαπιστώσετε ότι τις προηγούμενες ημέρες 2 ώρες και 10 λεπτά αφιέρωσα για να απαντάω και στα κόμματα και στους φορείς και στην κοινωνία.
Έγινε ουσιαστικός διάλογος, έγινε διάλογος που οδήγησε σήμερα σε νομοτεχνικές βελτιώσεις, κατέθεσα επιχειρήματα και άρα δεν μπορείτε να λέτε ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα.
Όταν κάποιοι νιώθουν άβολα, εκείνοι είναι που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας.
    
ΜεΡΑ25: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο

Να απορριφθεί ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο ζητά το ΜεΡΑ25.
«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τον νέο πτωχευτικό νόμο, πρέπει να καταπέσει για κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και συνταγματικούς λόγους», αναφέρει το ΜέΡΑ 25 που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα, ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στον νέο πτωχευτικό κώδικα.
«Το νέο πλαίσιο του πτωχευτικού νόμου που φέρνει η Κυβέρνηση προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή -μετά από πάγια και διαχρονικά αιτήματα της τρόικας - πέρα από βάρβαρο για τους μικρομεσαίους και τους πιο αδύναμους οφειλέτες, είναι και πρόδηλα αντισυνταγματικό ως προς συγκεκριμένες διατάξεις και πρόνοιες του Συντάγματος μας», αναφέρει ο ΜέΡΑ 25 και καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο:
-    δημιουργεί τη δυνατότητα για δήμευση και λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας (αφού στη δημόσια δεν έχει απομείνει και τίποτα ούτως ή άλλως, μιας και όλα βρίσκονται πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ-ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ) καταπατώντας βάναυσα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των πολιτών όπως αυτό κατοχυρώνεται ρητά και αυστηρά στο άρθρο 17 του Συντάγματος"
-    Με την κατάργηση της οποιασδήποτε προστασίας της κατοικίας των πολιτών και την πλήρη επέλαση σε αυτήν αρπαχτικών-τραπεζών-ολιγαρχίας, προσβάλλεται ο πυρήνας του άρθρου 21 παράγραφος 4 του Συντάγματος που προβλέπει ότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για την απόκτηση κατοικίας από τους πολίτες και να προστατεύει την επαρκή τους στέγαση.
-    καταστρατηγείται και η αρχή της ισότητας (άρθρο 2 παράγραφος 4 του Συντάγματος) αναφορικά με τους πιστωτές οι οποίοι χωρίζονται με το παρόν νομοθέτημα σε "πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα" (κοινώς τράπεζες και αρπαχτικά) και στους υπόλοιπους, με ιδιαίτερη μέριμνα και αυξημένα προνόμια για τους πρώτους φυσικά.
«Πρόκειται λοιπόν για ένα συνολικό τερατούργημα μνημονιακής κοπής που εγκαθιδρύει στην χρεοδουλοπαροικία μας την περαιτέρω φτωχοποίηση των ήδη φτωχών από την 10ετία των μνημονίων και των μικρομεσαίων, επιφυλάσσοντας παράλληλα δεύτερη ευκαιρία και περίσσεια γενναιοδωρία στα γνωστά και συνήθη παράσιτα», αναφέρει το ΜέΡΑ 25 και υπογραμμίζει ότι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τον νέο πτωχευτικό νόμο, πρέπει να καταπέσει για κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και συνταγματικούς λόγους.

Τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας

Πρωτοβουλία για την «επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και τη βελτίωση της διαδικασίας ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων», ανέλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στην Ολομέλεια.
«Η κυβέρνηση προέκρινε ως την κατάλληλη στιγμή για την εισαγωγή ενός νέου προπτωχευτικού και πτωχευτικού πλαισίου που δίνει έμφαση στη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών με στόχο τη “γρήγορη επιστροφή των παραγωγικών μέσων στην παραγωγική διαδικασία”, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην πιο βαθιά ύφεση από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όπως δείχνουν τα διαθέσιμα μακροοικονομικά στοιχεία, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 αλλά και της αναποτελεσματικής προσπάθειας ανάσχεσης της ύφεσης από την ίδια την κυβέρνηση», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής. Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι δεν δέχτηκε να γίνει ουσιαστικός διάλογος και απέρριψε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου των φυσικών προσώπων, ενώ δεν συστήθηκε ούτε καν νομοπαρασκευαστική επιτροπή για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.
Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει εξάλλου ότι, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών, προσπάθησε να απαξιώσει τον Ν. 3869/2010 που αποτέλεσε πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποδίδοντας σε αυτόν την κάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών ενώ «όπως αναδείχθηκε στη σχετική συζήτηση και από τους φορείς που προσκλήθηκαν το πλαίσιο αυτό ήταν η μοναδική πραγματική προστασία για τους συμπολίτες μας που περιήλθαν σε αντικειμενική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, ενώ η πόρτα άνοιξε για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με το Ν.4161/2013 του Χατζηδάκη όταν έπαιρναν προστασία με μία απλή αίτηση».
Ιδίως για τον Ν. 3869/2010, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνουν στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ότι είναι ο νόμος που εισήγαγε στην Ελλάδα το θεσμό της ατομικής πτώχευσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπερχρεωμένους καταναλωτές να ρυθμίζουν τα χρέη τους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες, καθιερώνοντας παράλληλα την προστασία της κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
«Ο υπερχρεωμένος οφειλέτης, εφόσον είχε περιέλθει χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, μπορούσε να αιτηθεί την προστασία της κύριας κατοικίας του, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποπλήρωνε με το χαμηλό επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου σε μακροχρόνια βάση, το ποσό που θα εισέπρατταν οι τράπεζες από τη ρευστοποίησή της», σημειώνουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και υπογραμμίζουν ότι ο Ν. 3869/2010 αποτέλεσε, μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, το πιο σημαντικό εργαλείο των αδύναμων δανειοληπτών για να ρυθμίσουν τα χρέη τους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες και να προστατεύσουν την κατοικία τους.
Αυτό συνέβη την ίδια στιγμή που οι τράπεζες εμφανίζονταν απρόθυμες να προβούν σε ουσιαστικές ρυθμίσεις και αναπροσαρμογές των χρεών.
«Πλέον, υπό τις νέες δραματικές οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία η διαφύλαξη της κατοικίας των νοικοκυριών που έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής και υπογραμμίζει ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο δεν στήριξε την εφαρμογή του Ν. 3869/2010 αλλά, δυστυχώς, κατήργησε τις διατάξεις για την προστασία της κύριας κατοικίας.
Στη θέση τους εισήγαγε τον Ν. 4605/2019, ένα νόμο που απέχει πολύ από το να προσφέρει αποτελεσματική προστασία της κατοικίας των υπερχρεωμένων πολιτών.
Ο Ν. 4605/2019 αφορούσε στην ουσία ένα πρόγραμμα διαθέσιμο για μία ορισμένη χρονική περίοδο, για τη ρύθμιση ορισμένων, ενυπόθηκα εξασφαλισμένων, τραπεζικών πιστώσεων.
Ως τέτοιο πρόγραμμα, δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που άφησε η απάλειψη της προστασίας της κατοικίας στο πλαίσιο του Ν. 3869/2010, ενώ η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο νόμο αυτό έπαυσε την 31.7.2020.
«Άλλωστε, το πλήθος των προϋποθέσεων που έθετε για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις του, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων σχετικά με την εφαρμογή του, απέκλεισε το συντριπτικό μέρος των δανειοληπτών που βρίσκονται είτε σε πρόσκαιρη ή σε μόνιμη αδυναμία. Εκτός από το ότι ο Ν. 4605/2019 είχε πρόσκαιρη ισχύ, δεν λάμβανε υπόψη τις συνολικές οφειλές, δεν προέβλεπε τη συλλογική τους ρύθμιση, ενώ δεν διαμόρφωνε προϋποθέσεις για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα, καθώς μετέφερε στο απώτερο μέλλον το σύνολο των υποχρεώσεων του οφειλέτη ή τα τυχόν περιορισμένα ευεργετήματα διαγραφής χρέους», καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει ότι σήμερα, τα νοικοκυριά απειλούνται όσο ποτέ άλλοτε από την απώλεια της κατοικίας.
Οι τράπεζες, αντί της διευκόλυνσης των ρυθμίσεων με βάση τις δυνατότητες των δανειοληπτών, έχουν επιλέξει τη στρατηγική της πώλησης των δανείων. Χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών επισπεύδονται, πλέον και από τις εταιρίες που αγοράζουν τα δάνεια αποβλέποντας στο γρήγορο κέρδος τους. Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος δεν έχει παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η Κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα πτωχευτικό πλαίσιο λαιμητόμο για αδύναμα νοικοκυριά, λέει το ΚΙΝΑΛ.
«Καθίσταται επιβεβλημένο, προκειμένου να αποφευχθεί το τραγικό αδιέξοδο αρκετών νοικοκυριών, να αποκατασταθεί το πλέγμα προστασίας της κύριας κατοικίας που προέβλεπε ο Ν. 3869/2010. Άλλωστε η δικαστική κρίση και η πρόσβαση που έχουν, πλέον, οι πιστωτές, σε όλα τα κρίσιμα οικονομικά δεδομένα του δανειολήπτη εγγυώνται και διασφαλίζουν την αξιόπιστη εφαρμογή του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης