Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι προκλήσεις απομονώνουν την Τουρκία διεθνώς - Αιχμές Σακελλαροπούλου σε ΕΕ

Μητσοτάκης: Οι προκλήσεις απομονώνουν την Τουρκία διεθνώς - Αιχμές Σακελλαροπούλου σε ΕΕ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
Για διεθνή απομόνωση της Τουρκίας έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες τόνισε ότι στην τριμερή επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, τους κανόνες καλής γειτονίας, στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου «και ποια είναι η μια χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται να μη θέλει να παίξει με αυτούς τους κανόνες του παιχνιδιού».
«Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση κάποια στιγμή θα μπορέσει να αλλάξει ώστε να σταματήσει η Τουρκία αυτές τις προκλητικές ενέργειες, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όπως φαίνεται εξάλλου, να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς», τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Αιχμές Σακελλαροπούλου σε ΕΕ

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.
«Δυστυχώς έχουμε τη μοναδική γειτονική χώρα που  τόσο έντονα ακολουθεί  το ρόλο του ταραξία», «ίσως πρέπει και η Ευρώπη που φυσικά έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, να επικρατήσει  η αρχή της αλληλεγγύης για τους εταίρους για τα κράτη μέλη κάποια στιγμή για  να δούμε πως θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης