Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕλΕΔΑ: Ορόσημο για την Ελληνική Δημοκρατία η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης

ΕλΕΔΑ: Ορόσημο για την Ελληνική Δημοκρατία η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης
H Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της, δήλωσε πως πριν από κάποια χρόνια δεν ήταν αυτονόητο ότι οι νεοναζί θα λογοδοτήσουν στους θεσμούς του κράτους δικαίου για την έκνομη δράση τους
«Ορόσημο» για την Ελληνική Δημοκρατία αποτελεί η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας, πως πριν από κάποια χρόνια δεν ήταν αυτονόητο ότι οι νεοναζί θα λογοδοτήσουν στους θεσμούς του κράτους δικαίου για την έκνομη δράση τους.
Επίσης, η επακόλουθη φυλάκιση της ηγετικής ομάδας «σηματοδοτεί το τέλος της ατιμωρησίας των εχθρών του δημοκρατικού πολιτεύματος και αποτελεί το κεφάλαιο που κλείνει τον κύκλο της ανεύθυνης αμεριμνησίας του κρατικού μηχανισμού», σημειώνει.
Το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, επισημαίνει η Ένωση, «αναγκαστικά ανοίγει το κεφάλαιο της διερεύνησης των σχέσεων της ναζιστικής συμμορίας με θύλακες στα σώματα ασφαλείας και γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό. Η δημοκρατία οφείλει να μην επιτρέψει να διαβρωθεί ξανά κανένα τμήμα του κράτους από τους νεοναζί».
Παράλληλα, υπογραμμίζει, πως απαιτείται αναίρεση των πολιτικών εκείνων επιλογών που «επιφέρουν τον εκφασισμό τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας και δομών του κρατικού μηχανισμού. Και αυτό είναι θέμα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης