Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο φόβος για φόρο στα κεφαλαιακά κέρδη από τον Biden, οδηγεί σε «κύμα» συγχωνεύσεων τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Ο φόβος για φόρο στα κεφαλαιακά κέρδη από τον Biden, οδηγεί σε «κύμα» συγχωνεύσεων τις αμερικανικές επιχειρήσεις
«Τρέμουν» έναν φόρο στα κεφαλαιακά κέρδη οι αμερικανικές επιχειρήσεις
Ο φόβος για εκτόξευση του φόρου κεφαλαιακών κερδών -από 20% στο 66%- σε περίπτωση που εκλεγεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Joe Biden, είναι ένας από τους λόγους που παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ιδιωτικών εταιρειών στη χώρα, σύμφωνα με αναλυτές.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters, οι επενδυτές τραπεζίτες πλέον υπογραμμίζουν στους πελάτες το ενδεχόμενο πώλησης των ιδιωτικών εταιρειών.
Βέβαια, ο Joe Biden θα πρέπει να κερδίσει την προεδρία και οι Δημοκρατικοί να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας για να νομοθετούν οι φορολογικές προτάσεις του.
Αν και αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο, αυτή η προοπτική έχει αξιοποιηθεί από τους τραπεζίτες που είναι «πεινασμένοι» για νέες επιχειρήσεις.
«Προτρέπουμε όλους τους τρέχοντες και πιθανούς πελάτες μας να λάβουν υπόψη τις πιθανές επικείμενες αλλαγές, μαζί με τις σχετικές συνέπειές τους, καθώς εξετάζουν μια στρατηγική εξόδου για την επιχείρησή τους στο εγγύς μέλλον», έγραψαν οι τραπεζίτες της Houlihan Lokey σε σημείωμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Σύμφωνα με την Dealogic, οι πωλήσεις ιδιωτικών εταιρειών στις ΗΠΑ ανήλθαν συνολικά σε επίπεδο - ρεκόρ 253 δισεκ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο 2020, πενταπλάσια από το β’ τρίμηνο και +51% από το γ’ τρίμηνο του 2019.
Μία από τις αμερικανικές εταιρείες που επιδιώκουν μια συμφωνία λόγω αναμονής φορολογικών αλλαγών, είναι η Asplundh Tree Expert LLC, μια εταιρεία κοπής δέντρων που ελέγχεται από την οικογένεια, σύμφωνα με το Reuters.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης