Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χαμένη περίπτωση» κήρυξαν την Αργεντινή οι κάτοχοι ομολόγων

«Χαμένη περίπτωση» κήρυξαν την Αργεντινή οι κάτοχοι ομολόγων
Σε νέα περιδίνηση η οικονομία της Αργεντινής μετά την αναδιάρθρωση χρέους 65 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο
Η κατάσταση της οικονομίας της Αργεντινής μετά και από την αναδιάρθρωση του χρέους επιδεινώνεται δραματικά, και καθίσταται "χαμένη περίπτωση" για τους κατόχους ομολόγων όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι ομάδες κατόχων ομολόγων της Αργεντινής κατηγόρησαν την κυβέρνηση την Πέμπτη (22/10) όσον αφορά τις ασκούμενες δημοσιονομικές πολιτικές δηλώνοντας ότι υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα, η οποία βρέθηκε σε καθεστώς επίσημης χρεοκοπίας (sovereign default) τον Σεπτέμβριο 2020 και προχώρησε σε αναδιάρθρωση χρέους της ύψους 65 δισ. δολαρίων.
Δύο από τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτήν την αναδιάρθρωση του χρέους δήλωσαν ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν «απέτυχαν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη» και αντ 'αυτού «επιδείνωσαν δραματικά την οικονομική κρίση της χώρας». 
Οι τιμές των ομολόγων έχουν κατακρημνιστεί μετά την ανταλλαγή των νέων ομολόγων μετά παλαιά.
Η Αργεντινή κατέγραψε ύφεση σχεδόν 12% φέτος και εξαιτίας της πανδημίας μειώθηκαν επικίνδυνα τα συναλλαγματικά της αποθέματα.
Το υπουργείο οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα έχουν εντείνει τους ελέγχους στη διακίνηση των κεφαλαίων φέτος, και τις τελευταίες εβδομάδες αναζητούν ανεπιτυχώς τρόπους να βελτιώσουν τη ρευστότητα στην αγορά.
Το χάσμα μεταξύ της επίσημης ισοτιμίας περίπου 78 πέσος ανά δολάριο και της μαύρης αγοράς ήταν περίπου 143% την Πέμπτη (22/1))), όπου 1 δολάριο αντιστοιχεί σε 190 πέσος. 
«Αντί να επιβιώνει το άνοιγμα στις αγορές καλύψει τις προφανείς ανάγκες της Αργεντινής σε άμεσες ξένες επενδύσεις, η επόμενη ημέρα της αναδιάρθρωσης του χρέους δημιούργησε μια έρημη χώρα για τους πιστωτές της Αργεντινής», ανέφεραν οι ομάδα κατόχων ομολόγων Exchange Bondholder Group και Argentina Creditor Committee said. 
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αργεντινής, που ισχύει από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει αναδιαρθρώσει φέτος πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους προς ιδιωτες ιδιώτες πιστωτές και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναβάλει το χρόνο ωρίμανσης χρέους περίπου 45 δισ. δολάρια. 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης