Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ποιος νίκησε στο debate; - O Biden για CNN, CBS - Πολύ δυνατός ο Trump λέει το Politico

tags :
ΗΠΑ: Ποιος νίκησε στο debate; - O Biden για CNN, CBS - Πολύ δυνατός ο Trump λέει το Politico
To 53% των τηλεθεατών υποστηρίζει ότι ο Biden ήταν καλύτερος του Trump
Νικητής και του δεύτερου και τελευταίου debate στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες δημοσκοπήσεις του CNN και του CBS.
Σύμφωνα με το CNN, το 53% των τηλεθεατών του debate Trump – Biden, υποστήριξε πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τα πήγε καλύτερα από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.
Αντιθέτως, το 39% ανέφερε πως ο Trump ήταν αυτός που επικράτησε.
Κατά το 73% όσων παρακολούθησαν το debate, η κριτική του Biden κατά του Trump ήταν δίκαιη (το αντίθετο υποστηρίζει το 26%) ενώ μοιρασμένο ήταν το κοινό για το κατά πόσο ήταν δικαιολογημένες οι «επιθέσεις» Trump κατά του υποψηφίου των Δημοκρατικών (το 50% είπε ότι ήταν, έναντι 49%).
Παρόλο αυτά οι θετικές γνώμες έναντι των δύο υποψηφίων δεν άλλαξαν ιδιαίτερα μετά το debate.
Πριν από αυτό, το 55% είχε θετική γνώμη για τον Biden, ποσοστό που ανήλθε στο 56% μετά την τηλεμαχία ενώ σχεδόν αμετάβλητες έμειναν οι θετικές γνώμες για τον Trump που πριν το debate ήταν στο 42% και μετά από αυτό ανήλθαν στο 41%.
Πάντως η αίσθηση που άφησε το δεύτερο αυτό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ είναι ότι σε σχέση με την πρώτη χαοτική τηλεοπτική αναμέτρηση τους, ήταν πολύ πιο ουσιαστικό και συγκροτημένο.
Ο πρόεδρος Trump εμφανίστηκε κατά πολύ πιο συγκρατημένος, αν και δεν έλειψαν οι δριμείες επιθέσεις κατά του αντιπάλου του, αλλά παρόλο αυτά δεν κατάφερε να έχει μια παρουσία που θα ήταν ικανή να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του CNN, ο Biden διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων του Trump.
Την ίδια στιγμή, μέτρηση του YouGov για το CBS αναφέρει και αυτή πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν ο νικητής του χθεσινού debate.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι τα πήγε καλύτερα ή κέρδισε το debate, το 54% απάντησε ο Biden, το 35% υποστήριξε ότι νικητής ήταν ο Trump ενώ το 9% έκανε λόγο για ισοπαλία.
Image
Ωστόσο, το περιοδικό Politico αποδίδει τα εύσημα στον πρόεδρο Trump, το οποίο υποστηρίζει πως αν είχε στη διάθεση του τρεις ακόμα εβδομάδες, και έκανε αντίστοιχες με την χθεσινή εμφανίσεις, θα μπορούσε να είναι σε πολύ καλύτερη θέση έναντι του πολιτικού του αντιπάλου για την προεδρία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Politico, ο Trump υπερασπίστηκε με σύνεση την πολιτική που ακολούθησε σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ευθυγραμμίστηκε με τους ειδικούς, στους οποίους προηγουμένως επιτίθεντο ενώ καρπώθηκε και την ισχυρή πορεία του χρηματιστηρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν επικράτησε κάποιος σε αυτό το τελευταίο debate και ενώ απομένουν 12 ημέρες από τις εκλογές και ενώ περίπου 47 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη ψηφίσει.
Αντιθέτως, όπως λέει το Politico, το debate αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η τελευταία "απόσταξη" για όσα "έκαψαν" την επανεκλογή του Trump.

Τι έγινε στο τελευταίο debate

Δεν έχω ενεργό λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, τον έχω κλείσει από το 2015 ανέφερε ο D. Trump ο αμερικανός Πρόεδρος στο τελευταίο debate πριν τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος των δημοκρατικών J Biden ανέφερε ότι θα αντιμετωπίσει τον κορωνοιό και δεν θα κλείσει εκ νέου τις ΗΠΑ, θα κλείσω τον κορωνοιό όχι την αμερικανική οικονομία ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Trump ευθύνεται για τόσους θανάτους λόγω του κορωνοιού και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να μείνει στην εξουσία.

Trump: Δεν θα κρυφτώ σε υπόγειο όπως ο Biden

Ο Πρόεδρος Donald Trump αρνείται να κρυφτεί στο υπόγειο λόγω του κορωνοιού.
«Δεν μπορούμε να κλειδωθούμε σε ένα υπόγειο, όπως κάνει ο Biden.
Έχει τη δυνατότητα να κλειδώσει τον εαυτό του. Δεν ξέρω, προφανώς έχει βγάλει πολλά χρήματα από κάπου

Ο Trump αναφερόμενος στον πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα μεγάλο πρόγραμμα όχι το Obamacare, ο Biden για το ίδο θέμα απάντησε ότι θα μετατρέψει το Obamacare σε Bidencare.
Σε ερώτηση για τους φόρους που έχει πληρώσει ο Trump απάντησε ότι τα τελευταία χρόνια έχω πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε φόρους.
Ο Biden σε ερώτηση εάν έχει πάρει χρήματα από το εξωτερικό τόνισε ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα δολάριο από άλλη χώρα... ωστόσο κατηγορείται η οικογένεια του ότι πήρε χρήματα από την Ρωσία.
Αναφερόμενος ο Biden στην οικονομία τόνισε ότι το μόνο που μπορεί να δει ο Donald Trump από τη Park Avenue είναι η Wall Street Πιστεύει ότι η οικονομία τα πηγαίνει καλά αν ο Dow Jones τα πάει καλά.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κύριε Πρόεδρε, οι περισσότεροι Αμερικανοί ζουν εκτός χρηματιστηρίου.
Ο Trump τόνισε ότι η πορεία της Wall Street αποδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία έχει σταθερές βάσεις.
Επίσης ο αμερικανός Πρόεδρος αναφερόμενος στην δημόσια ασφάλεια τόνισε ότι τα σύνορα των ΗΠΑ είναι απαραβίαστα.
O Biden ανέφερε ότι δεν πρόκειται για την οικογένεια του Trump ή την οικογένειά μου.
Αυτό αφορά την οικογένειά σας.
Οι οικογένειες σε όλη την Αμερική πλήττονται - αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα μιλήσει ο Trump
H απάνηση του Trump είναι μια φωτογραφία από το επιτελείο του που δείχνει πως αντιμετωπίζουν οι δημοκρατικοί τα προβλήματα

Image

Σε ερώτηση για τον ρατσισμό ο Trump ανέφερε έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους.
Είμαι το λιγότερο ρατσιστικό άτομο σε αυτό το δωμάτιο δείχνοντας τον Biden....
Ερωτήσεις τέθηκαν και στους δύο υποψηφίους για την μεταρρύθμιση στην αστυνομία όπου ο Trump και ο Biden τόνισαν ότι απαιτούνται πρόσθετες αλλαγές.
Ο Biden, ο οποίος δεν έχει παρουσιάσει λεπτομέρειες σχετικά με την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ και τις σχέσεις με την Κίνα τόνισε ότι θα συνεργαστεί με συμμάχους για να πιέσει την Κίνα να κινηθεί σύμφωνα με τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες.
Ο Πρόεδρος Trump τόνισε τι πέτυχε η πολιτική του για την Κίνα.
Ο Biden τόνισε ότι εάν εκλεγώ Ρωσία και Ιράν θα πληρώσουν για την εμπλοκή τους στις εκλογές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης