Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 223.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Έξαρση κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 223.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Έξαρση κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες
Αύξηση κατά τουλάχιστον 33% στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 223.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 8,4 εκατομμύρια.
Την ίδια στιγμή, καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων σε μια σειρά από Πολιτείες και ιδιαίτερα στα Μεσοδυτικά των ΗΠΑ, οι οποίες και ανακοίνωσαν ρεκόρ μολύνσεων.
Συγκεκριμένα, οι Πολιτείες της Ιντιάνα, της Βόρειας Ντακότα, της Μοντάνα, της Οκλαχόμα, της Γιούτα και του Οχάιο ανακοίνωσαν νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ενώ και η Φλόριντα ανέφερε περισσότερα από 5.500 μολύνσεων που είναι και ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από τις 15 Αυγούστου.
Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον 28 Πολιτείες ανέφεραν ρεκόρ κρουσμάτων τον Οκτώβριο ενώ την Τετάρτη 21/10, ο αριθμός των θανάτων έφτασε στο υψηλότερο του σημείο εδώ και δύο μήνες.
Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η θέση του πανεπιστήμιου του Columbia, το οποίο υποστηρίζει ότι 130.000 με 210.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η διαχείριση της επιδημίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι μια τεράστια αποτυχία.
Τη μεγαλύτερη ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 40.000 ασθενείς στα αμερικανικά νοσοκομεία σε όλη την χώρα, αριθμός αυξημένος κατά 33% από την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης