Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Hurriyet: Πρόσκληση προς Αθήνα για στρατιωτική συνάντηση στην Άγκυρα - Με βραδείς ρυθμούς οι στρατιωτικές συνομιλίες

Hurriyet:  Πρόσκληση προς Αθήνα για στρατιωτική συνάντηση στην Άγκυρα - Με βραδείς ρυθμούς οι στρατιωτικές συνομιλίες
Σύμφωνα με πληροφορίες της Hurriyet, η Τουρκία απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς την Ελλάδα για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης για τα ΜΟΕ
Αν και το Oruc Reis να περιφέρεται στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τουρκική εφημερίδα Hurriyet μεταδίδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία απέστειλε επίσημη πρόσκληση στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της 4ης στρατιωτικής συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Άγκυρα.
Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης που αναμεταδίδουν τις εν λόγω πληροφορίες, αναφέρουν «η Τουρκία απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς την Ελλάδα για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης για τα ΜΟΕ μεταξύ τεχνικών και εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.
Και αναμένεται απάντηση».
Στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αφήνονται σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας για καθυστέρηση στις στρατιωτικές συνομιλίες.
«Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται.
Από τη μία Τουρκία και Ελλάδα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα κανάλια της επικοινωνίας, από την άλλη πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι υπάρχει επίσης προσπάθεια ενεργοποίησης του τριπλού μηχανισμού των συνομιλιών.
Οι διερευνητικές επαφές αναμένεται να ξεκινήσουν» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, αλλά οι στρατιωτικές συνομιλίες συνεχίζονται με βραδείς ρυθμούς.
«Μέχρι σήμερα στις συνομιλίες που πραγματοποιούνται στο ΝΑΤΟ, ενώ η τουρκική αντιπροσωπεία έχει λάβει εύσημα από την επιτροπή της ΒΑ Συμμαχίας, από την άλλη η ελληνική αντιπροσωπεία για κάθε κεφάλαιο απαντά ότι "πρέπει να ρωτήσουμε" (την Αθήνα).
Πάντως, οι στρατιωτικές συναντήσεις μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να αποφευχθεί ένα ατύχημα συνεχίζονται», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης