Τελευταία Νέα
Διεθνή

Snowden: Δεν γυρνά στις ΗΠΑ αν δεν πέσουν όλες οι κατηγορίες

Snowden: Δεν γυρνά στις ΗΠΑ αν δεν πέσουν όλες οι κατηγορίες
Υπενθυμίζεται πως ο Snowden έλαβε άδεια μόνιμης διαμονής στη Ρωσία στις 22.10.2020 και έτσι δεν σκοπεύει να γυρίσει πίσω στις ΗΠΑ πριν αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του
Δεν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, ο E. Snowden (πρώην διαχειριστής συστημάτων NSA και CIA) μέχρι να «πέσουν» όλες οι κατηγορίες σε βάρος του, δήλωσε ο δικηγόρος του.
«Δεν σκοπεύει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου τερματιστεί κάθε ποινική δίωξη εναντίον του» επεσήμανε ο κ. Kucherena.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως η υγεία του Snowden  είναι καλή και «προσπαθεί να απομονωθεί» ενώ αποφεύγει τους δημόσιους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται πως ο Snowden έλαβε άδεια μόνιμης διαμονής στη Ρωσία στις 22.10.2020
Τον Ιούνιο του 2013, ο Snowden παρέδωσε στις εφημερίδες «The Washington Post» και «Guardian» πλήθος από απόρρητα αρχεία σχετικά με προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που συγκέντρωσαν δεδομένα τηλεφωνίας, email και δεδομένα περιήγησης στο διαδίκτυο για όλους σχεδόν τους πολίτες στις ΗΠΑ, παρά τον νόμο της χώρας που απαγορεύει την κατασκοπεία σε Αμερικανούς χωρίς δικαστική εντολή.
Μετά τις αποκαλύψεις του Snowden, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισε τον νόμο περί ελευθερίας το 2015, περιορίζοντας σημαντικά τη νομιμότητα της μαζικής συλλογής δεδομένων των πολιτών των ΗΠΑ.
Λίγο πριν τη δημοσίευση χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων ο Snowden πέταξε για το Χονγκ Κονγκ ενώ από τις 23 Ιουνίου 2013 βρέθηκε στη Μόσχα σε άγνωστη τοποθεσία, αναζητώντας όμως άσυλο και σε άλλη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης