Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η τρίτη επένδυση του EOS Capital Partners στην Agrifreda

tags :
Ολοκληρώθηκε η τρίτη επένδυση του EOS Capital Partners στην Agrifreda
Επένδυση από το EOS Capital στην Agrifreda
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, στην εταιρία τροφίμων Agrifreda A.E.
Η επένδυση αυτή ύψους 15 εκατ. πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου και το fund κατέχει πλέον μειοψηφικό ποσοστό.
Η Agrifreda ιδρύθηκε και διευθύνεται από το 2000 στην Άψαλο Εδέσσης από τον Γιάννη Σινιόσογλου και δραστηριοποιείται στις αγορές των κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων, χαλβά και ταχίνι, εμφιαλωμένου νερού και προϊόντων ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας, με περισσότερους από 1.500 ενεργούς κωδικούς προϊόντων.
Η εταιρία αναπτύσσεται σε τρεις ξεχωριστές παραγωγικές μονάδες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 37.000 τ.μ. και τρείς αποθηκευτικές μονάδες 45.000 τ.μ.
Στην εικοσαετή αυτή πορεία η Agrifreda πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ρευστότητας.
Ο τζίρος για το 2019 ήταν 37,5 εκατ., με EBITDA 6,7 εκατ., καθαρά διαθέσιμα 5.7 εκατ. και ίδια κεφάλαια 30 εκατ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην περίοδο της κρίσης 2013-2019 η εταιρία πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης στις πωλήσεις 17% και στo EBITDA 23%.
Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία και το 2020 η εταιρία κατάφερε να μην επηρεαστεί από την επιδημιολογική κρίση, διατηρώντας όχι μόνο τα μεγέθη της και την υψηλή κερδοφορία, αλλά αυξάνοντας και τους δείκτες ρευστότητας της.
Με τη συνεισφορά των κεφαλαίων της EOS θα ενισχυθεί περαιτέρω το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας που βρίσκεται υπό εξέλιξη με την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων κατάψυξης που θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων, νέες γραμμές παραγωγής σε κατεψυγμένα φρούτα, νέα μονάδα παραγωγής νερού, επέκταση και ολοκλήρωση της επένδυσης στη μονάδα παραγωγής χαλβά και ταχίνι, νέο κέντρο logistics στην Αθήνα, και νέα μονάδα παραγωγής σοκολάτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης