Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Κουμουτσάκος: Πρόταση απελπισίας και τακτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Λιβανός: Κόκκινη γραμμή η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Βουλή - Κουμουτσάκος: Πρόταση απελπισίας και τακτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Λιβανός: Κόκκινη γραμμή η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαπιστευτήρια αναξιοπιστίας, τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος
«Δεν καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας, αλλά διαπιστευτήρια αναξιοπιστίας, για αυτό και την καταψηφίζουμε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκος.
Ο ίδιος χαρακτήρισε πρόταση απελπισίας και τακτισμού την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών και επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η πρόταση του είναι μια «πομφόλυγα» που «στερείται, και σοβαρότητας, και αξιοπιστίας».
Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σημειώνοντας ότι αυτά επιβεβαιώνονται από την «βοή του κόσμου που λέει, «ευτυχώς που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτό τον πολιτικό εφιάλτη προσπαθείτε να ξορκίσετε με την αγωνιώδη πρόταση δυσπιστίας, όμως η "μικρή" αυτή αντιπολίτευση που κάνετε σε μεγάλες ώρες, δεν πρόκειται να σας διασώσει.
Θα ευχόμουν να μπορούσατε να κάνετε σοβαρή αντιπολίτευση γιατί θα ήταν εθνική συμβολή».
Κάνοντας   αναφορά στα θέματα αρμοδιότητάς του, άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως με την ίδια ευκολία που επιτίθεται στην κυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας, με την ίδια ευκολία επιτίθεται και στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου.
Μίλησε για αποτελεσματική αντιμετώπιση και συρρίκνωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο, της τάξεως του 90%, αποσυμφόρηση των νησιών από την αρχή του χρόνου με 30.000 περίπου μετακινήσεις πέραν και εκτός των νησιών, αλλά και ταχεία και αποτελεσματική εξέταση αιτημάτων ασύλου με γρήγορο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.  
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, το σύνολο των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αποφάσεων που έχουν εξεταστεί από την αρχή του έτους είναι σχεδόν 85.000 και η υπηρεσία ασύλου της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, είναι η δεύτερη σε αποτελεσματικότητα στην Ευρώπη μετά από εκείνη της Γερμανίας.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, σημείωσε πως  παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, έχουν γίνει 50.000 υποχρεωτικοί ή εθελούσιοι επαναπατρισμοί στις χώρες προέλευσης καταγωγής τους, ενώ προχώρησε η μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, με το πρόγραμμα 1.600 μετεγκαταστάσεων.
Ο κ. Κουμουτάκος τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου «έχει εξασφαλίσει συμμαχίες, έχει ανεβάσει την διεθνή της αξιοπιστία της χώρας, έχουμε δημιουργήσει ένα πυκνό δίκτυο διμερών συνεργασιών που βοηθάει την προσπάθειά μας».
Πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι στην μεγάλη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, να διασφαλίσουμε μαζί με μια σειρά άλλες χώρες, την ισορροπία της ευθύνης και της αλληλεγγύης που δεν θα είναι στα χαρτιά, αλλά θα είναι πραγματική και με μετεγκαταστάσεις».

Λιβανός: Κόκκινη γραμμή μας η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

«Η κόκκινη γραμμή μας είναι σαφής, είναι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός,  απαντώντας στην κριτική που άσκησε νωρίτερα για τα εθνικά θέματα ο Γ. Κατρούγκαλος.
Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «διατηρούμε την ψυχραιμία μας και έτσι πρέπει να κάνουμε απέναντι στην υπερβολική τουρκική προκλητικότητα, κινούμαστε μεθοδικά, κερδίζοντας τον μαραθώνιο της διπλωματίας, όχι με λαϊκισμούς και άκαιρες απειλές».
Όπως είπε, «ο κ. Κατρούγκαλος μας ρώτησε, ουσιαστικά, αν είμαστε περήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική.
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη.
Προφανώς είμαστε απολύτως περήφανοι».
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «το αποδείξαμε όταν φυλάξαμε και φυλάμε ασφαλώς τα σύνορα στο Αιγαίο.
Όταν είχαμε μια απόλυτη και ασφαλή προστασία των συνόρων μας στον Έβρο.
Όταν μπορούμε και εξασφαλίζουμε απόλυτη μείωση των ροών παράνομων μεταναστών στη χώρα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.
Όταν υπογράφουμε τις συνθήκες ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο και όταν φτάνουμε πλέον σε μια συνάντηση με τη γείτονα Αλβανία για την εκεί συμφωνία, όταν πετυχαίνουμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα να γίνουν ευρωπαϊκά - τουρκικά σύνορα, όταν διεθνοποιούμε επιτυχώς το θέμα και σφίγγει ο κλοιός της απομόνωσης για την Τουρκία, όταν το σύνολο της δυτικής κοινωνίας και των περιοχών της νοτιοανατολικής Ευρώπης θεωρούν την Τουρκία ως έναν και μοναδικό ταραξία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης