Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Απανθρωπιά και αναλγησία η απάντηση της ΝΔ στους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες

Γεννηματά: Απανθρωπιά και αναλγησία η απάντηση της ΝΔ στους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες
"Η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας έχασε τον έλεγχο", σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Η πρόταση μομφής κατά μεμονωμένου υπουργού είναι προφανές ότι βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε η  πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει τελικά την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργός;
Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί μια χαρά εκτελούν το έργο τους;
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η κ. Γεννηματά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.
Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία προστασία, αφού πριν από λίγους μήνες έληξε οριστικά κάθε παράταση αναστολών πλειστηριασμών, προσθέτοντας ότι έχουν μειωθεί οι απολαβές των εργαζομένων και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
«Ρωτώ λοιπόν την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη: ένας εργαζόμενος με 200 ευρώ, τι ακριβώς θα κάνει για να σώσει το σπίτι του;
Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στους δύσκολους όρους που θέτει ο νόμος τους; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι η ίδια. Απανθρωπιά και αναλγησία», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τεράστια υποκρισία στο ζήτημα αυτό, καθώς όπως είπε, «αυτός κατήργησε την προστασία της α' κατοικίας που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στα πολύ δύσκολα χρόνια πρώτα χρόνια των μνημονίων.
Βεβαίως χρειαζόταν βελτιώσεις ο νόμος, αλλά δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.
Και βέβαια επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν που έστελναν ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών όταν ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί».
Αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε  κριτική στη κυβέρνηση λέγοντας πως παρακολουθεί το κόκκινο να απλώνεται στο χάρτη και παρεμβαίνει εκ των υστέρων. «Δυστυχώς είναι φανερό ότι η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας έχασε τον έλεγχο», σημείωσε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «δυστυχώς αμέσως μετά την καραντίνα και την προσπάθεια όλων με ευθύνη της κυβέρνησης περάσαμε στον εφησυχασμό και την χαλάρωση.
Έγιναν πολλά λάθη στο άνοιγμα της χώρας και στον τουρισμό και στο άνοιγμα των σχολείων, στην οργάνωση των μεταφορών και όλα αυτά σήμερα τα πληρώνουμε».
Ακόμη, σημείωσε πως η κυβέρνηση χάνει χρόνο ενώ η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυξάνεται, αλλά και πως είναι αδιανόητο στην εποχή της πανδημίας να υπάρχει αισχροκέρδεια με την ανοχή της κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχουν ΜΕΘ για σοβαρά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και ο κόσμος εντέχνως διοχετεύεται, για τα σοβαρά περιστατικά, στον ιδιωτικό τομέα.
Με ανοχή της κυβέρνησης υπάρχει τρομερή αισχροκέρδεια και στα τεστ.
Δεν υπάρχει πλαφόν στην τιμή, ούτε καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Το πληρώνει ο κόσμος στην τιμή που κάθε ιδιωτικό κέντρο επιλέγει να χρεώσει.
Είναι αδιανόητο στην σκιά της πανδημίας να υπάρχει αισχροκέρδεια με την ανοχή της κυβέρνησης», υπογράμμισε.
Επικριτική ήταν η κ. Γεννηματά για «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, καθώς απέτυχε να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση για την Χ.Α».
Ακόμη, κατέκρινε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας ότι έπρεπε να δείξει αποφασιστικότητα, πυγμή, εγρήγορση.
«Δυστυχώς δεν το κάνει.
Έχει επιλέξει πολιτική κατευνασμού, υποχωρεί και αυτό έχει αποθρασύνει την Τουρκία.
Είναι βέβαιο ότι όταν διαρκώς υποχωρείς, όταν δείχνεις αυτήν την ανοχή και δεν δείχνεις αποφασιστικότητα, ο ίδιος φέρνεις τα πράγματα πιο κοντά σε μία σύγκρουση.
Η δική μας, ξεκάθαρη θέση είναι να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της χώρας.
Οι δηλώσεις υπουργών ότι η «κόκκινη» γραμμή της χώρας είναι τα 6 ναυτικά μίλια είναι απαράδεκτη, αδιανόητη, ακατανόητη», τόνισε η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης