Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Nomura: Επενδυτές προσοχή! - Έρχεται πτώση των διεθνών αγορών έως 25% τους επόμενους μήνες - Η δράση των κεντρικών τραπεζών δεν αρκεί για να ανακοπεί το αρνητικό κλίμα...

tags :
Nomura: Επενδυτές προσοχή! - Έρχεται πτώση των διεθνών αγορών έως 25% τους επόμενους μήνες - Η δράση των κεντρικών τραπεζών δεν αρκεί για να ανακοπεί το αρνητικό κλίμα...
"Επενδυτές προσοχή! Έρχεται πτώση των διεθνών αγορών έως 20 - 25% τους επόμενους μήνες" αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του ο Bob Janjuah, κορυφαίος αναλυτής της Nomura.
Για τον Janjuah η υποχώρηση των διεθνών χρηματιστηρίων είναι αναπόφευκτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης επιβράδυνσης των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.
Μάλιστα ο ίδιος εξηγεί πως ακόμη κι αν οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους, αναλαμβάνοντας πρόσθετη δράση για τη στήριξη των οικονομιών, ούτε αυτό θα είναι αρκετό, ώστε να ανακοπεί η πτώση των αγορών.
Ο Janjuah προβλέπει πως ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall, ο S&P 500, θα κινηθεί κατά την περίοδο Αυγούστου - Νοέμβριου, μεταξύ των 1400 και των 1100/1000 μονάδων.
Να σημειωθεί εδώ πως, όπως ανέφερε το www.bankingnews.gr πριν από δύο 24ωρα, ο Janjuah σε άλλη έκθεσή του προβλέπει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Για το μέλλον των ευρωπαϊκών κρατών η πρόβλεψή του είναι σαφής:  Η ΕΚΤ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πιθανότητα νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και του πορτογαλικού, και του ισπανικού, ίσως και του ιταλικού.
Ο Janjuah προκρίνει τη δημιουργία μιας πραγματικής δημοσιονομικής και πολιτικής ένωση ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Η αξιόπιστη αυτή λύση είναι απίθανο, όμως, να επιτευχθεί άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως εξηγεί, θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια προτού η Ευρωζώνη καταστεί μια πραγματική δημοσιονομική και πολιτική ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης