Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Αισιοδοξία Trump ότι θα κερδίσει ακόμη 4 χρόνια στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Αισιοδοξία Trump ότι θα κερδίσει ακόμη 4 χρόνια στον Λευκό Οίκο
«Σε δέκα ημέρες θα κερδίσουμε σε αυτή τη μεγάλη πολιτεία και θα κερδίσουμε τέσσερα χρόνια ακόμη στον Λευκό Οίκο», ανέφερε από το Οχάιο ο Αμερικανός πρόεδρος
Αισιόδοξος για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις 3/11 εμφανίζεται π  Αμερικανός πρόεδρος , D. Trump, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του J. Biden.
«Οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Αλλού πλησιάζουν επικίνδυνα», διαβεβαίωσε ο 74χρονος Ρεπουμπλικάνος.
Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις,  10 ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις 3/11, εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα 8 μονάδων κατά μέσο όρο στον Biden σε εθνικό επίπεδο, αλλά με μικρότερο προβάδισμα σε πολιτείες- κλειδιά, ενώ ο D. Trump φαίνεται να ανακάμπτει στη Φλόριντα, την οποία δεν πρέπει να χάσει, αν θέλει να επανεκλεγεί.
«Αυτές οι εκλογές είναι μια επιλογή μεταξύ μιας σούπερ ανάπτυξης με τον Trump ή ένα lockdown με τον Biden», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά από τη Βόρεια Καρολίνα, προτάσσοντας την ίασή του από την covid-19 για να υποσχεθεί γρήγορη οικονομική ανάκαμψη.
Επανέλαβε τη φράση «γυρνάμε σελίδα», επαναλαμβάνοντας κάτι που δεν παύει εδώ και μήνες και αναφέρει, δηλαδή ότι πλησιάζει το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Ο D. Trump , αφού ψήφισε στη Φλόριντα, πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο και κατόπιν μετέβη στο Ουισκόνσιν.
«Σε δέκα ημέρες θα κερδίσουμε σε αυτή τη μεγάλη πολιτεία και θα κερδίσουμε τέσσερα χρόνια ακόμη στον Λευκό Οίκο», ανέφερε από το Οχάιο ο Αμερικανός πρόεδρος, υπενθυμίζοντας τη νίκη του το 2016 που διέψευσε τις δημοσκοπήσεις.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις σε ισάριθμες πολιτείες, δύο πραγματοποίησε ο Δημοκρατικός υποψήφιο, έπειτα από μια παύση έξι ημερών, ενώ μία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ B. Obama.
Ο D. Trump έχει δεσμευθεί να κάνει πέντε προεκλογικές συγκεντρώσεις την ημέρα μέχρι τις εκλογές.

Βολές από Biden και Obama

Biden και Obama κατηγόρησαν το Σάββατο 24/10 τον D. Trump ότι «απέτυχε παταγωδώς» στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.
 «Αυτή είναι η προεδρία Trump», κατήγγειλε ο J. Biden στην προεκλογική του  εκστρατεία στη γενέτειρά του, την Πενσιλβάνια, η οποία το 2016 συνέβαλε στη νίκη του Trump.
Ο 77χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών J. Biden πραγματοποίησε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις με μορφή «drive-in», μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του που του κόρναραν από τα οχήματά τους.
Ο J. Biden σημείωσε ότι «χθες ήταν η χειρότερη ημέρα που είχαμε, όμως την Πέμπτη το βράδυ, στη διάρκεια του ντιμπέιτ ο Trump δήλωσε ότι βρισκόμαστε κοντά στην άκρη του τούνελ, ότι ο ιός θα φύγει και ότι θα μάθουμε να ζούμε μαζί του. Του απάντησα ότι (…) μας ζητά να πεθάνουμε από τον ιό».
Πρόσθεσε ότι «ακόμη δεν έχει σχέδιο».
Από την πλευρά του , ο B. Obama, ο οποίος πραγματοποίησε επίσης συγκέντρωση «drive-in» στη Φλόριντα, όπου κέρδισε δύο φορές το 2008 και το 2012, επέκρινε τον Trump  για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την επιδημία του κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για «παταγώδη αποτυχία».
Σύμφωνα με τον Obama, «8 μήνες μετά την έναρξη αυτής της πανδημίας, τα νέα κρούσματα σπάνε ακόμη τα ρεκόρ».
Πρόσθεσε πως «η πανδημία αυτή θα ήταν δύσκολη να τη διαχειριστεί οποιοσδήποτε πρόεδρος», όμως «η ιδέα ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έκανε οτιδήποτε άλλο από το να τα κάνει μαντάρα είναι παράλογη».

Ξεκίνησε η πρώιμη ψηφοφορία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

Οι Νεοϋορκέζοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα υποστηρικτές των Δημοκρατικών, ξεκίνησαν το Σάββατο 24/10 να ψηφίζουν για τις προεδρικές εκλογές,  καθώς δεν θεωρούν δεδομένη την ήττα του D. Trump και θέλουν να διασφαλίσουν μια «μεγάλη νίκη» για τον J. Biden.
Μεγάλη ουρά σχηματίστηκε κατά την πρώτη ημέρα της πρώιμης ψηφοφορίας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μπροστά από το εκλογικό κέντρο που δημιουργήθηκε εκτάκτως φέτος στη διάσημη αίθουσα συναυλιών Madison Square Garden.
Οι ψηφοφόροι στη Νέα Υόρκη φορώντας μάσκες και κάποιοι ακόμη και γάντια, ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν για ώρες μέχρι να μπορέσουν να ψηφίσουν.
Μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης μετέδωσαν ότι σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές μπροστά από τα περισσότερα από 80 εκλογικά κέντρα της πόλης, που άνοιξαν για την πρώιμη ψηφοφορία, η οποία θα διαρκέσει ως την 1η Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες για διαδηλώσεις, ενώ για την πρώιμη ψηφοφορία έχει αναπτύξει τις δυνάμεις σε όλα τα εκλογικά κέντρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης