Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Εκλογές 2020: Έξι στους 10 ψηφοφόρους θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα, όποιος και αν νικήσει

ΗΠΑ – Εκλογές 2020: Έξι στους 10 ψηφοφόρους θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα, όποιος και αν νικήσει
Οι εκλογικές αρχές στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων που έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την εμπιστοσύνη του κοινού στο αποτέλεσμα
Καθώς οι προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ εισέρχονται στην τελική ευθεία ενόψει της 3ης Νοεμβρίου, η πλειοψηφία των Αμερικανών φαίνεται έτοιμη να δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα ακόμη και αν ηττηθεί ο υποψήφιος που επέλεξε, σύμφωνα δημοσκόπηση του Reuters  και της Ipsos.
Η τελευταία της έρευνα, που διεξήχθη από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου, δείχνει ότι το 79% όλων των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του 59% εκείνων που θέλουν να επανεκλέξουν τον Πρόεδρο Donald Trump, θα αποδεχθούν τη νίκη του δημοκρατικού Joe Biden ακόμη και εάν τάσσονται κατά.
Μεταξύ εκείνων των υποστηρικτών του Trump που δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν τη νίκη του Biden το 16% ανέφερε πως θα έκανε κάτι για να αποτρέψει τη νίκη των Δημοκρατικών, όπως κινήσεις διαμαρτυρίας ή και προσφυγή στη βία.
Η δημοσκόπηση διαπιστώνει επίσης ότι το 73% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του 57% των υποστηρικτών του Biden, θα αποδεχόταν παρομοίως τη νίκη του Trump.
Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν μια νίκη Trump, το 22% ανέφερε ότι θα αναλάβει δράση για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.
Οι εκλογικές αρχές στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων που έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την εμπιστοσύνη του κοινού στο αποτέλεσμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης