Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Άσφαιρη μπαλοθιά η μομφή και ο κ. Τσίπρας «σάντουιτς» από Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά

tags :
Άσφαιρη μπαλοθιά η μομφή και ο κ. Τσίπρας «σάντουιτς» από Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά
Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τον πρώην γεν. γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη «η κυβέρνηση έχει φθορά, αλλά δεν την εισπράττουμε»….
Ακόμη κι ο πιο αδαής πολιτικός γνωρίζει ότι μία πρόταση μομφής σε κυβερνητικό στέλεχος, συσπειρώνει το κόμμα στο πρόσωπο που δέχεται την επίθεση, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι επαρκές για τον υπουργικό θώκο.
Αν και στην περίπτωση του κ. Χρήστου Σταϊκούρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Εκ του αποτελέσματος και κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να «λαβώσει» την κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, εναντίων του οποίου στρέφονταν η μομφή. Και υπέστη συντριπτική ήττα, τόσο από τα κεντροδεξιά, όσο και από τα κεντροαριστερά.
Μάλιστα ο κ. Αλέξης Τσίπρας ξαναθύμι(θηκε)σε τον ίδιο εαυτό της περιόδου 2010-2013 «ένα άρθρο ένα νόμο», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ξεχνώντας ότι δεν κατάργησε τα μνημόνια «με ένα άρθρο, ένα νόμο», απλά έφερε κι άλλο, με 114 μνημονιακά νομοσχέδια. Αλλά ούτε ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας έγιναν περισσότεροι από 20.000 πλειστηριασμοί υπέρ των τραπεζών, ενώ κατήργησε και τον περίφημο νόμο Κατσέλη - που πράγματι προστάτευε την πρώτη κατοικία - και τον οποίο μέμφονταν ως κόμμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια ως Αξιωματική αντιπολίτευση.
Ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδείξει τα θετικά οικονομικά στοιχεία της πολιτικής του, απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν βρίσκει ευήκοα ότα. Μιας οικονομίας που μετά το τέλμα 5 ετών ξεκίνησε να κινείται και που τώρα βρίσκεται και πάλι σε ύφεση, εξαιτίας του Covid-19.
Κυρίως όμως έδωσε «ευκαιρία διαφυγής» από τις όποιες ευθύνες της κυβέρνησης στην κρίση με την Τουρκία, την στιγμή που το Ορουτς Ρέις κάνει κρουαζιέρα «χτενίζοντας» όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και για την καθυστέρηση στην λήψη δραστικών μέτρων κατά της πανδημίας του Κορονοϊού.
Τελικά η πρόταση μομφής ήταν μία άσφαιρη μπαλοθιά.
Ο εγκαλών κ. Τσίπρας βρέθηκε απολογούμενος για τα πεπραγμένα της θητείας του και γιατί δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το πολιτικό παιχνίδι, αλλά ούτε και να γίνει μοχλός εξελίξεων. Κυρίως δε, στο εσωκομματικό πεδίο, το οποίο θα έχει πολλές συνέχειες.
Και το πρώτο χτύπημα ήρθε σήμερα από τον πρώην γεν. γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη «η κυβέρνηση έχει φθορά, αλλά δεν την εισπράττουμε»….
 
Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης