Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Καταστροφικό το σενάριο πρόεδρος Biden και Ρεπουμπλικανική Γερουσία στις ΗΠΑ

BofA: Καταστροφικό το σενάριο πρόεδρος Biden και Ρεπουμπλικανική Γερουσία στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τη BofA, το μόνο σενάριο χειρότερο από μια προεδρία Trump και ένα Δημοκρατικό Κογκρέσο (που οδηγεί σε Στασιμότητα), είναι η προεδρία του Biden και η Γερουσία στους Ρεπουμπλικάκους, που θα οδηγούσαν σε αποπληθωρισμό
Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, το δημοσκοπικό τοπίο στις ΗΠΑ δείχνει να έχει θολώσει.
Όπως αναφέρει η Bank of America υπάρχουν διάφορα σενάρια για το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά λίγα μπορούν να χαρακτηριστούν ως bearish ή bullish για τις αγορές.
Αυτό που έχει αλλάξει, όμως, είναι μια δραματική αλλαγή στο συναίσθημα των διαδικτυακών δημοσκοπήσεων σχετικά με το τι πριν από λίγες μέρες θεωρείτο η βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί.
Ένα "Blue Sweep".
Μια μπλέ επέλεση περιελάμβανε ότι μόνο μια νίκη του Joe Biden - που είναι καθοριστική για το εμπόριο, ή αυτό που η BofA ονόμασε σενάριο "Bullish Elevation", καθώς μόνο η ενοποιημένη διακυβέρνηση θα επιτρέψει τη συνεχιζόμενη οικονομική υποστήριξη τύπου CARES Act που μπορεί να επιστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ στα επίπεδα που επιτεύχθηκαν στα τέλη του 2019.

Και δεδομένου ότι οι αποδόσεις στο διαδίκτυο εξακολουθούν να έχουν τη νίκη του Biden σχεδόν σίγουρη, ο λόγος για την πτώση στο παραπάνω διάγραμμα είναι η ξαφνική αύξηση της αμφιβολίας ότι οι Δημοκρατικοί θα αποσπάσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Μόνο χωρίς τη Γερουσία, μια νίκη Biden δεν θα έχει νόημα.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη BofA, το μόνο σενάριο χειρότερο από μια προεδρία Trump και ένα Δημοκρατικό Κογκρέσο (που οδηγεί σε Στασιμότητα), είναι η προεδρία του Biden και η Γερουσία στους Ρεπουμπλικάκους, που θα οδηγούσαν σε αποπληθωρισμό.
Έτσι η τράπεζα περιέγραψε αυτό το συγκεκριμένο σενάριο:
Πρόεδρος Biden + Ρεπουμπλικανική Γερουσία = Bearish Gridlock

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τη Γερουσία, είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρουν περαιτέρω κίνητρα υπό έναν Δημοκρατικό Πρόεδρο, τον οποίο η BofA λέει ότι θα είναι bearish για την οικονομική ανάπτυξη, τα εταιρικά κέρδη και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη BofA, "μετά από 21 τρισ. δολάρια νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης το 2020, καμία στήριξη στο μέλλον θα ήταν αποπληθωριστικό σενάριο".
Η BofA υπενθυμίζει τη λιτότητα του προϋπολογισμού κατά την περίοδο 2012-2015 ως σημαντικό λόγο για την αργή οικονομική ανάκαμψη.
Ένα τέτοιο σενάριο θα σήμαινε μια αποπληθωριστική επαναφορά, καθώς "οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για χαμηλότερες αποδόσεις και υψηλότερη μεταβλητότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης