Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ):Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση κάνει η κυβέρνηση για το νέο Πτωχευτικό

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ):Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση κάνει η κυβέρνηση για το νέο Πτωχευτικό
Αντικοινωνικό το νομοσχέδιο αναφέρει ο κ.Χαρίτσης
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος χαρακτηρίζει αντικοινωνικό το νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα.
«Αδυνατώντας να υπερασπιστεί ένα βαθιά αντικοινωνικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Είχαμε την ευθύνη να προκαλέσουμε μια ουσιαστική συζήτηση για το βαθιά αντικοινωνικό νομοσχέδιο του νέου Πτωχευτικού.
Η κυβέρνηση αντί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιό της, επιχείρησε να διαφύγει μετακυλίοντας τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης.
«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε αναστολή πλειστηριασμών και πτωχεύσεων.
Αλλά στη χώρα μας, με 1 στους 8 εργαζόμενους να έχει αποδοχές μέχρι 200 ευρώ και 3 στους 10 μικρότερες από τον κατώτατο μισθό, και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ να προβλέπει ότι στο τέλος του έτους η ανεργία θα έχει εκτοξευθεί στο 21,2%, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να τους επισπεύσει.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο λαιμητόμο, που καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγεί σε πτώχευση για πρώτη φορά και τα νοικοκυριά και σε εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Και αυτό δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο της αντιπολίτευσης και των φορέων που κλήθηκαν σε ακρόαση στη βουλή, πλην των τραπεζών» είπε ο κ.Χαρίτσης.
«Η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιεί ότι το 81% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμπίπτουν στο νέο πτωχευτικό, με πολλούς από αυτούς τους επιχειρηματίες να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, καθώς έχουν αναγκαστεί να προσημειώσουν και την κύρια κατοικία τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό μέσα στην κρίση» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης