Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ιωάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας: Στην Ερμιονίδα υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Ιωάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας: Στην Ερμιονίδα υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην Εύα Οικονομάκη
Ο Ιωάννης Γεωργόπουλος, έχοντας αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Ερμιονίδας εδώ και 1,5 χρόνο, μιλά στο tourismtoday για το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η περιοχή και κάνει έναν απολογισμό της φετινής τουριστικής σεζόν.
Επισημαίνει, δε, ότι «η υγειονομική κρίση προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό», ενώ υποστηρίζει με πάθος ότι ο Δήμος Ερμιονίδας είναι ο ιδανικός τόπος για να ζήσει κανείς ή να περάσει λίγες μέρες ξεκούρασης.

-Πώς επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού αυτό το καλοκαίρι την τουριστική κίνηση στον Δήμο σας, ο οποίος παραδοσιακά συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών;

Η υγειονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό που αποτελεί τη σημαντικότερη παραγωγική δραστηριότητα για τη χώρα μας αλλά και για το Δήμο μας.
Στόχος μας εξαρχής ήταν, η Ερμιονίδα να καταφέρουμε να πάρει ένα μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς από μια μικρότερη, ούτως ή άλλως, για την Ελλάδα φετινή πίτα.
Και εν μέρει το καταφέραμε. Ο Δήμος Ερμιονίδας αποτελεί έναν από τους πιο αξιοζήλευτους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά προσφέρει επίσης ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό, όλο τον χρόνο.
Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως η φυσική ομορφιά του τόπου, η γεωγραφική ποικιλομορφία και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, ενίσχυσαν την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού, ελληνικού και παγκόσμιου βεληνεκούς.

-Ποιος είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη ημέρα του τουρισμού και ποιες οι προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε; Μπορούν να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην περιοχή;

Οι άξονες που προβάλλουμε για να στηρίξουν την τουριστική προβολή του Δήμου Ερμιονίδας είναι η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί επιτυχώς να παρατείνει την τουριστική σεζόν.
Προβάλλουμε επίσης την ανάπτυξη του περιπατητικού και του αναρριχητικού τουρισμού, τον αρχαιολογικό και θρησκευτικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, καθώς η Ερμιονίδα διαθέτει τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και η διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας για τον επισκέπτη, το θαλάσσιο σκι και την ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Επίσης σημαντικό κομμάτι αποτελεί η ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν την ειδυλλιακή Ερμιονίδα ώστε να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους.

-Υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση έργων στον Δήμο σας;

Στην Ερμιονίδα υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον και υπάρχουν ενεργά projects, τα οποία εξελίσσονται ταχύτατα αυτή τη περίοδο. Ένα από αυτά είναι το έργο”Koilada Hills”, το οποίο κατασκευάζεται στην Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας.
Επίσης, το πολυαναμενόμενο Καταφύγιο Τουριστικών σκαφών στο κοσμοπολίτικο Πορτοχέλι είναι πλέον γεγονός. Η Marina Porto Heli αποτελεί τον ιδανικό προορισμό σκαφών αναψυχής.
Η ίδια εταιρεία προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της Μαρίνας Ερμιόνης, στην πανέμορφη και γραφική Ερμιόνη του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο θα αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό πόλο έλξης σκαφών αναψυχής και επισκεπτών.
Επιπρόσθετα, σοβαρές επενδύσεις, που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, πραγματοποιούνται στην θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας, στα ξενοδοχεία ”ERMIONI CLUB” και ”COSTA PERLA”.

-Η περιοχή σας έχει αναπτυχθεί σημαντικά και στον αγροδιατροφικό τομέα. Μπορεί αυτή η δυναμική να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό; Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα για τον κλάδο της αγροτικής παραγωγής;

Η αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά του, συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαϊκό εικόνων και εμπειριών δημιουργώντας έναν τόπο κατάλληλο για τους λάτρεις του αγροτουρισμού.
Εδώ, οι λάτρεις του αυθεντικού και ανεπιτήδευτου τουρισμού μπορούν να απολαύσουν ότι απλόχερα προσφέρει η φύση.
Ο Δήμος Ερμιονίδας κρατάει ψηλά τα σκήπτρα στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου που φέρει τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ.
Είναι γεγονός, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση εγγραφής για το ”Ρόδι Ερμιόνης” από την Ελλάδα στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ) και αυτό ενισχύει την γαστρονομία της Ερμιονίδας, την οποία προβάλλουμε ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Στο Κρανίδι του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται το Μουσείο Μελιού & Μέλισσας το οποίο δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της μέλισσας. Οι καιρικές συνθήκες του Δήμου Ερμιονίδας ευνοούν ακόμη και τις καλλιέργειες αμπελώνων. Τα εσπεριδοειδή ευδοκιμούν πολύ στον Δήμο Ερμιονίδας.
Η επόμενη μέρα του εγχώριου αγροτικού τομέα πρέπει να κινείται στον άξονα «Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση». Η μη σύνδεση της τυποποίησης στην παραγωγική διαδικασία επί της ουσίας «κλαδεύει» την ανταγωνιστικότητα ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης