Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο λόγος που ο κορωνοϊός φαίνεται λιγότερο θανατηφόρος… αλλά και η πικρή αλήθεια

tags :
Goldman Sachs: Ο λόγος που ο κορωνοϊός φαίνεται λιγότερο θανατηφόρος… αλλά και η πικρή αλήθεια
Τα περιορισμένα δεδομένα για τις αληθινές λοιμώξεις δημιουργούν αβεβαιότητα γύρω από τα ευρήματά και οι προοπτικές για νέες θεραπείες φαίνονται επίσης πολύ αβέβαιες, αναφέρει η Goldman Sachs
Καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ο βαθμός θνητότητας του ιού παραμένει κάτω από την κορυφή της άνοιξης.
Μειώθηκε λοιπόν το ποσοστό θνητότητας της λοίμωξης - οι θάνατοι ως ποσοστό των συνολικών λοιμώξεων;, αναρωτιέται σε νέα ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Το ύψος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον μεγάλο, καθώς αυξάνονται τα τετσ.
Με τους εμπειρογνώμονες διαιρεμένους, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι σε δύο εναλλακτικά σενάρια δεδομένων υποδηλώνουν ότι το ποσοστό θνητότητας της μόλυνσης πιθανότατα έχει μειωθεί κάπως.
Κατ 'αρχάς, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι σε σχέση με τις νοσηλείες είναι τώρα περίπου το μισό επίπεδο σε σχέση με την άνοιξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ τα πρώιμα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν αύξηση των ποσοστών επιβίωσης στο νοσοκομείο.
Δεύτερον, τα δεδομένα λοίμωξης από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνουν ότι το ποσοστό θνητότητας της μόλυνσης έχει μειωθεί σημαντικά από τον Μάιο.
Image

Τι εξηγεί αυτήν την πιθανή βελτίωση;

Τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι οι λοιμώξεις και η προληπτική συμπεριφορά υποδηλώνουν ότι οι νέοι, με χαμηλότερο κίνδυνο θνητότητας, ευθύνονται για αυξημένο μερίδιο μολύνσεων.
Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι θεραπείες με στεροειδή και οι βελτιωμένες ιατρικές πρακτικές έχουν αυξήσει κάπως τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών.
Ενώ η μείωση του ποσοστού θνητότητας θα ήταν θετική για τη δημόσια υγεία και την οικονομία, τα περιορισμένα δεδομένα για τις αληθινές λοιμώξεις δημιουργούν αβεβαιότητα γύρω από τα ευρήματά και οι προοπτικές για νέες θεραπείες φαίνονται επίσης πολύ αβέβαιες, αναφέρει η Goldman Sachs.
Επειδή το ποσοστό θνητότητας της μόλυνσης παραμένει υψηλό (ειδικά για τους ηλικιωμένους), η εξάπλωση του ιού και η προστασία των ηλικιωμένων πιθανότατα θα παραμείνουν οι πιο σημαντικοί παράγοντες των συνολικών θανάτων τους επόμενους μήνες.
Image

Ο ιός γίνεται λιγότερο θανατηφόρος;

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, οι θάνατοι είναι σχεδόν σταθεροί στις ΗΠΑ και αυξάνονται σταδιακά μόνο στην Ευρώπη και επί του παρόντος παραμένουν κάτω από την κορυφή της άνοιξης.
Το μειωμένο ποσοστό θνητότητας- θάνατοι ως ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων - δεν απαντά σε αυτό το ερώτημα, διότι η αύξηση των τεστ μετρά ένα μεγαλύτερο μερίδιο των αληθινών λοιμώξεων.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι λοιμώξεις σε ομάδες χαμηλότερου κινδύνου και οι καλύτερες θεραπείες βοηθούν πιθανώς στην εξήγηση της βελτίωσης του ποσοστού θνητότητας.
Ένα νεανικό μείγμα ηλικίας μπορεί να μειώσει το ποσοστό θνητότητας, το οποίο αυξάνεται εκθετικά με την ηλικία.
Image
Συνολικά, η ανάλυση της Goldman Sachs υποδηλώνει ότι το ποσοστό θνητότητας της μόλυνσης πιθανότατα έχει μειωθεί κάπως, βοηθούμενο από μεταβολές στα δημογραφικά στοιχεία και καλύτερες θεραπείες.
Ενώ οι μειώσεις του ποσοστού θνητότητας θα ήταν θετικές για τη δημόσια υγεία και την οικονομία, περιορισμένα δεδομένα σχετικά με τις πραγματικές λοιμώξεις δημιουργούν σημαντική αβεβαιότητα γύρω από τα ευρήματα αυτά και οι προοπτικές για πιθανές μελλοντικές θεραπείες φαίνονται επίσης πολύ αβέβαιες.
Η εξάπλωση του ιού, η ικανότητα προστασίας των ηλικιωμένων και η χωρητικότητα των νοσοκομείων (η οποία περιορίζεται όλο και περισσότερο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες) πιθανότατα θα παραμείνουν οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τον αριθμό των θανάτων που έρχονται τους επόμενους μήνες.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης