Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προς έγκριση του διορισμού Barrett (ΗΠΑ) στο Ανώτατο δικαστήριο η Γερουσία - Επιβεβαιώνει τη συντηρητική πλειοψηφία

Reuters: Προς έγκριση του διορισμού Barrett (ΗΠΑ) στο Ανώτατο δικαστήριο η Γερουσία - Επιβεβαιώνει τη συντηρητική πλειοψηφία
Με την επιβεβαίωση Barrett, το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ θα έχει μια σταθερή πλειοψηφία 6-3
Σήμερα 26/10/2020, η Γερουσία των ΗΠΑ που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους αναμένεται να επιβεβαιώσει την εκλεκτή του Προέδρου Donald Trump, Amy Coney Barrett, ως την επόμενη δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, μια κίνηση που θα μετατοπίζει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας προς τα δεξιά, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Κανένας υποψήφιος στο Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από τη Γερουσία κοντά στις προεδρικές εκλογές, με περισσότερα από 58 εκατομμύρια ψήφους να έχουν ήδη εκπονηθεί πριν από την Ημέρα των Εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.
Η βιασύνη να επιβεβαιώσει την Barrett διχάζει τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αναμένεται να διαχωριστούν σύμφωνα με τα κόμματα κατά την τελική ψηφοφορία.
Ο Trump έχει πει επανειλημμένως ότι θέλει την Barrett στην εν λόγω θέση για τυχόν υποθέσεις που σχετίζονται με τις εκλογές που παραπέμπονται στο δικαστήριο.
Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι προηγουμένως εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρεπουμπλικανικής από την Αλάσκα Lisa Murkowski, αναμένεται εν τέλει να εγκρίνουν τον διορισμό του Barrett. 
Οι Γερουσιαστές από την πλευρά των Δημοκρατικών και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν τον προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο ότι ο Αντιπρόεδρος Mike Pence ενδέχεται να είναι θετικός στον κορωνοϊό, καθώς πολλοί βοηθοί του έχουν νοσήσει.
Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας είπε ότι ο Pence «φέρεται να προτίθεται να έρθει» στην αίθουσα της Γερουσίας για να προεδρεύσει της τελικής ψηφοφορίας, και τον κατηγόρησε ότι θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία όλων όσων εργάζονται σε αυτό το κτίριο.
Με την επιβεβαίωση Barrett, το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει μια σταθερή πλειοψηφία 6-3.
Η Barrett αναμένεται να συμμετάσχει σε μια κρίσιμη ακρόαση στις 10 Νοεμβρίου 2020, όπου ο Trump και οι συνάδελφοί του Ρεπουμπλικάνοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να καταργήσει τον Νόμο περί Προσιτής Φροντίδας.
Ο νόμος περί υγειονομικής περίθαλψης του 2010, γνωστός ως Obamacare, βοήθησε εκατομμύρια Αμερικανούς να λάβουν ιατρική ασφάλιση και να προστατεύσει αυτούς με προϋπάρχουσες καταστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της επιτροπής δικαστικών της Γερουσίας αυτόν τον μήνα (Οκτώβριος 2020), η Barrett, εκλεκτή των χριστιανών συντηρητικών, παρέκαμψε ερωτήσεις σχετικά με την άμβλωση, τις προεδρικές δυνάμεις, την αλλαγή του κλίματος, τα δικαιώματα ψήφου, το Obamacare και άλλα θέματα.
«Πιστεύω ότι η δικαστής Barrett αποτελεί απειλή για τα ίδια τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων για την διαδικασία αναπαραγωγής, των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων και των δικαιωμάτων ψήφου, ότι η δικαστής Ginsburg εργάστηκε τόσο σκληρά για να προστατέψει», δήλωσε η ανώτερη δημοκρατική επίτροπος της Γερουσίας της Δημοκρατίας Dianne Feinstein στη Γερουσία.
«Για αυτούς τους λόγους, αντιτίθεμαι στον διορισμό της».
Η Barret διορίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 μετά το θάνατο Ruth Bader Ginsburg οκτώ ημέρες νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης