Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Von der Leyen (ΕΕ) αντιμετωπίζει ταραχές στο εσωτερικό του κόμματος

Politico: Η Von der Leyen (ΕΕ) αντιμετωπίζει ταραχές στο εσωτερικό του κόμματος
Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής (Δεκέμβριος 2019), ακολουθεί αυτό που πολλοί στο ΕΛΚ θεωρούν ως υπερβολικά προοδευτική ατζέντα σύμφωνα με το Politico
Την έντονη δυσαρέσκεια εντός της δικής της πολιτικής «οικογένειας» αντιμετωπίζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατηγορούμενη ότι δείχνει πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις πράσινες πολιτικές και δεν έχει επικεντρωθεί αρκετά στις παραδοσιακές Χριστιανοδημοκρατικές προτεραιότητες σύμφωνα με το Politico.
Η αναταραχή στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της κεντροδεξιάς συμμαχίας που σχηματίζει τη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξέσπασε την Πέμπτη 23/10/2020, όταν ο βουλευτής Dennis Radtke,  κατηγόρησε την von der Leyen για εσωτερική δυσπιστία και έλλειψη επικοινωνίας», καθώς και «την πλήρη άγνοια της εσωτερικής ζωής της δικής της πολιτικής οικογένειας».
Άλλοι ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι του ΕΛΚ ανέφεραν ότι ενώ ο Radtke ήταν πολύ οξύς, τα σχόλιά του αντηχούν με άλλα μέλη της ομάδας, ιδίως μέλη του CDU, του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας και του Forza Italia της Ιταλίας.
«Γνωρίζω πολλούς συναδέλφους που θα μπορούσαν να συνυπογράψουν αυτά τα σχόλια 100 τοις εκατό», είπε ένα άλλο μέλος του ΕΛΚ.
Η Von der Leyen προσπάθησε να οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση με το ΕΛΚ στις Βρυξέλλες από τότε που επιλέχθηκε ως επικεφαλής της Επιτροπής από τους εθνικούς ηγέτες της ΕΕ το 2019.
Η πρώην υπουργός Άμυνας είχε περάσει όλη την πολιτική της ζωή στη Γερμανία.
Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους (2019), η von der Leyen ακολουθεί αυτό που πολλοί στο ΕΛΚ θεωρούν υπερβολικά προοδευτική ατζέντα.
Οι επικριτές της την κατηγορούν ότι παραμελεί φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και δεν κηνυγά τόσο τα υγιή οικονομικά.
Η Von der Leyen έχει καταστήσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μια πολιτική ορόσημο.
Πρόσφατα πιεσε ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά "τουλάχιστον 55 τοις εκατό" έως το 2030 - κάτι που το πολιτικό κόμμα της δεν υποστήριξε με τον ίδιο ενθουσιασμό.
Ορισμένοι την κατηγορούν επίσης ότι ήταν πολύ πρόθυμη να αποδεχθεί περικοπές στα σχέδια της Επιτροπής για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ αγνοώντας τα παραδοσιακά χόμπι του ΕΛΚ όπως η βιομηχανία, η έρευνα και η ενιαία αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης