Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα (2020)

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα (2020)
Οι αρμόδιες αρχές θα δουν περισσότερα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, πριν δώσουν την άδεια για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού
Αισιόδοξοι οι ερευνητές του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που εκτιμούν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι «έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα».
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Hill, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι το εμβόλιο μπορεί να λάβει έγκριση πριν τα Χριστούγεννα, για να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση σε γιατρούς και ηλικιωμένους πριν ολοκληρωθούν οι δοκιμές.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο καθηγητής μιλώντας σε μέλη του Magdalen College της Οξφόρδης διευκρίνισε ότι η αίτηση θα αφορά σε άδεια επείγουσας ανάγκης, όχι σε πλήρη έγκριση.
Πάντως, υποστήριξε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο οδηγεί σε «ισχυρή ανοσοανταπόκριση».
Το εμβόλιο θα ξεκινήσει να διατίθεται στη Βρετανία από τις αρχές του 2021. 
Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να δουν περισσότερα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, πριν δώσουν την άδεια για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.
Στη Βρετανία, η πολιτική προβλέπει αρχικά τον εμβολιασμό των ατόμων υψηλού κινδύνου, ενώ ακολουθούν οι νέοι και υγιείς, με χαμηλότερο κίνδυνο, κάτι που ο καθηγητής εκτιμά ότι θα συμβεί και στις περισσότερες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης