Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία ακύρωσε τη NAVTEX για στρατιωτική άσκηση στις 28 Οκτωβρίου, σε... ένδειξη καλής θέλησης

Η Τουρκία ακύρωσε τη NAVTEX για στρατιωτική άσκηση στις 28 Οκτωβρίου, σε... ένδειξη καλής θέλησης
Ο γγ του ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει ότι Ελλάδα και Τουρκία αποφάσισαν την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προγραμματίσει για τις 28 και 29 Οκτωβρίου
Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων για τις 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία ακύρωσε τη NAVTEX για τις ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε ένδειξη καλής θέλησης.
«Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, Ελλάδα και Τουρκία αναβάλουν τις ασκήσεις που είχαν προγραμματίσει για 28 και 29 Αυγούστου», κάνει γνωστό το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Η Άγκυρα κάνει έτσι δεκτό το αίτημα του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση, πρόταση που έγινε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είχε ανακοινώσει ότι Ελλάδα και Τουρκία αποφάσισαν την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προγραμματίσει στην ημέρα της εθνικής επετείου η μία χώρα της άλλης (28η και 29η Οκτωβρίου).
Σύμφωνα με τα δημοσεύματα ο Erdogan και οι αρμόδιοι υπουργοί, συνεχίζουν να υποστηρίζουν το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τον διάλογο και τις πολιτικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης