Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Γιατί αποφασίσαμε να μεταθέσουμε τη Navtex

Akar: Γιατί αποφασίσαμε να μεταθέσουμε τη Navtex
To παρασκήνιο της απόφασης της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Hulusi Akar
Το παρασκήνιο της απόφασης της Τουρκίας για μετάθεση της τουρκικής Navtex της 28ης Οκτωβρίου παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το CNN Turk σήμερα το πρωί (26/10). Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar αποκάλυψε τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο ΝΑΤΟ και τις παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα J. Stoltenberg.
Της μετάθεσης της τουρκικής Navtex της  28ης Οκτωβρίου προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο οποίος επισήμανε ότι έχει ληφθεί η απόφαση να μετάθεσης της Navtex της Τουρκίας και της Ελλάδα, δήλωσε: 
«Οι συνάδελφοί μου του ΝΑΤΟ στη Μόνιμη Αποστολή και ο Στρατιωτικός Εκπρόσωπός μας εργάζονται πάνω στο θέμα. 
Περιμένουμε να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους τις επόμενες ημέρες και παρακολουθούμε το θέμα» δήλωσε.

Κάναμε μια υποχώρηση...

Αναφερόμενος στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων δήλωσε ότι η Τουρκία εργάζεται με βάση το διεθνές δίκαιο για την επίλυση των προβλημάτων της ώστε να έχει σχέσεις καλής γειτονίας. 
Ο διάλογος (σ.σ. μεταξύ των δύο πλευρών) συνετίζεται δήλωσε ο Akar και επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας πολιτικής λύσης των διμερών προβλημάτων: 
«Αποδείξαμε τις προθέσεις μας με σαφή και σαφή τρόπο» σύμφωνα με την διατύπωση που χρησιμοποίησε.
Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός Erdogan είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg και συμφώνησαν σε συνάντηση στρατιωτικών αποστολών Τουρκίας-Ελλάδας στο πλαίσιο των τεχνικών συνατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, «προσερχόμαστε σε αυτές τις επαφές χωρίς προϋποθέσεις, οπότε περιμένουμε από τους γείτονές μας να πράξουν το ίδιο. 
Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις θέσεις μας. 
Βρήκαμε την ευκαιρία να τις διατυώσουμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας. 
Συζητούμε με τους γείτονες, υποστηρίζουμε το διεθνές δίκαιο, τις αρχές καλής γειτονίας και είμαστε υπέρ των θετικών διμερών σχέσεων, ενώ είμαστε ανυποχώρητοι στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας» σημείωσε. 
Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας δήλωσε, ενώ υπογράμμισε για άλλη μια φορά δεν έγινε παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας
«Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας (σ.σ. στο ΝΑΤΟ) και στη Στρατιωτική μας Αντιπροσωπεία εργάζονται ως προς το θέμα της Νavtex» σημείωσε ενώ κατέληξε:
«περιμένουμε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τις επόμενες ημέρες και παρακολουθούμε το θέμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης