Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Με παρέμβαση Erdogan η μεταγωγή σε τουρκική στρατιωτική βάση, δύο Ρώσων συλληφθέντων

Λιβύη: Με παρέμβαση Erdogan η μεταγωγή σε τουρκική στρατιωτική βάση, δύο Ρώσων συλληφθέντων
Η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε μετά την ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει ο πρόεδρος του εν λόγω Ιδρύματος Alexander Malkevich στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan
Δύο Ρώσοι, συνεργάτες του Ιδρύματος Προστασίας Εθνικού Πλούτου, ο Maxim Shugaley και ο Samer Hassan ali Soufan, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2019 στην Τρίπολη της Λιβύης με την κατηγορία της επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και στις εκλογές στην Λιβύη, για κοινωνικές δραστηριότητες χωρίς την άδεια των αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας και για επισκέψεις σε τοποθεσίες τις οποίες απαγορευόταν να επισκεφθούν, μεταφέρθηκαν με παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan από τις τοπικές φυλακές στην τουρκική αεροπορική βάση στο αεροδρόμιο Μίτνγκ.
Η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε μετά την ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει ο πρόεδρος του εν λόγω Ιδρύματος Alexander Malkevich στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, μέσω της οποίας, όπως δηλώνει ο ίδιος Malkevich, του ζητούσε να βοηθήσει τους συνεργάτες του.
«Σας παρακαλώ να συνδράμετε στην επίλυση αυτού του ζητήματος και να στείλετε τον Maxim Shugaley και τον Samer Soufan στην Πατρίδα όπου τους περιμένουν συγγενείς και οικείοι.
Η πρωτοβουλία σας αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη επιβεβαίωση των φιλικών σχέσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας», αναφέρεται στην επιστολή, που έστειλε ο Malkevich στον Erdogan.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, επικαλούμενο δικές του πηγές, είχε μεταδώσει τον Ιούλιο ότι οι Ρώσοι παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε επιβεβαιώσει τότε την είδηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης