Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βουτιά για τις τράπεζες – Σε νέα χαμηλά 6 μετοχές του FTSE 25

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βουτιά για τις τράπεζες – Σε νέα χαμηλά 6 μετοχές του FTSE 25
ΑΓΟΡΑ: Δυστυχώς επιβεβαιώνει όλα τα αρνητικά σενάρια και κανένα θετικό. Όλους τους τελευταίους μήνες είχε πάρει επικίνδυνη κλίση αλλά απέφευγε να σπάσει προς τα κάτω. Σήμερα όμως το έκανε. Από τη μία οι εξελίξεις στην Πειραιώς και από την άλλη οι ξένες αγορές έφεραν μέχρι και αύξηση του τζίρου.

Κατέρρευσαν τα βαριά χαρτιά. Έξι έγραψαν σήμερα νέα χαμηλά για το τρέχον έτος αλλά για κάποιες είναι χαμηλά μερικών ετών και για άλλες ιστορικά. Λίγη σημασία έχει. Η ουσία είναι πως οι πολυδιαφημισμένες τράπεζες, οι αγαπημένες των αναλυτών για μία ακόμη φορά καταστρέφουν το ελληνικό χρηματιστήριο. Δε θέλουμε να σας θυμίσουμε τι έγραφαν μερικούς μήνες πριν και τι τιμές στόχους έδιναν.

Μαζί με τις τράπεζες συνέχισαν την πτώση και άλλες μετοχές. ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Aegean και από τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank έγραψαν νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό. Μη νομίζετε πως απέχουν σημαντικά από τα προηγούμενα χαμηλά τους η Eurobank και η Εθνική. Η πρώτη λίγο ήθελε και το έγραφε σήμερα.

ΤΖΙΡΟΣ: Όταν έχει λόγο κάνει τζίρο το ΧΑ. Και πολλά πακέτα σήμερα και μεγάλες καθαρές συναλλαγές. Στα 69,2 εκατ. ευρώ ο συνολικός εκ των οποίων 11,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

ΑΓΟΡΕΣ: Το αρνητικό είναι πως καταγράφουν μεγάλες απώλειες την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ο DAX ο οποίος το πρωί αντέδρασε πατώντας στον εκθετικό 200άρη τώρα των έχει κόψει πτωτικά και μάλιστα γράφει και μάλιστα έχει διασπάσει και τη στήριξη που την κρατούσε τους τελευταίους μήνες. Μεγάλες απώλειες και για τον Dow Jones.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι να σχολιάσει κάποιος; Όλοι περίμεναν να σηκώσουν ένα μικρό βάρος και να βοηθήσουν το ΧΑ, αλλά το βύθισαν. Κρίμα γιατί πολλοί επενδυτές έχουν οδηγηθεί σε αυτές και δυστυχώς πολλοί δεν έμαθαν από όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη βέβαια τρεις ισχυροί μέτοχοι που έχουν χάσει τόσα και τόσα, θέλουν να στηρίξουν την επένδυσή τους και οι μετοχή καταρρέει. Θα μας πείτε αν ζητούν να το κάνουν πολύ χαμηλά, γιατί να ανέβει;

Η Πειραιώς στο -24,26% και εννοείται σε νέα χαμηλά. Βρέθηκε μέχρι τα 0,6636 ευρώ. Η Alpha Bank έγραψε νέο χαμηλό στα 0,4525 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 0,4660 ευρώ και στο -7,175. Βουτιά 6,38% για τη Eurobank αλλά και 4,66% για την Εθνική.

MOTOR OIL: Και πάλι με όγκο και με τους insiders να «τσιμπολογάνε» έτσι απλά για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Στα 8,32 ευρώ και στο -3,26% με όγκο 366 χιλ. τεμάχια και χαμηλό ημέρας στα 8,30 ευρώ που είναι και νέο χαμηλό.

ΕΛΠΕ: Ούτε αυτή γλίτωσε το νέο χαμηλό το οποίο έγραψε στα 4,27 ευρώ για να κλείσει ωστόσο στα 4,3950 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έγραψε και αυτή νέο χαμηλό στα 2,51 ευρώ και έκλεισε στα 2,59 ευρώ.

AEGEAN: Μπορεί να έκλεισε με οριακή άνοδο 0,53%, έκανε όμως μεγάλο όγκο 172 χιλ. τεμάχια και πριν γυρίσει θετική η μετοχή έγραψε νέο χαμηλό στα 2,63 ευρώ. Στα 2,84 ευρώ το κλείσιμο.

JUMBO: Προσπάθησε σήμερα να βάλει πλάτη αλλά δεν τα κατάφερε. Στα 12,60 ευρώ και στο -1,41% με όγκο 464 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Ακούμπησε σε στήριξη και αντέδρασε. Στα 6,50 ευρώ και στο +0,93% με χαμηλό στα 6,29 ευρώ. Αποτίμηση στα 692 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Μαζεύονται κομμάτια αλλά είναι μάλλον πολλά αυτά που είναι προς πώληση. Με όγκο 35 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,6570 ευρώ και στο -7,07%.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Δεν περνάει απαρατήρητη η ανοδική κατά 3,55% κίνηση της μετοχής με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Αν και δε γνωρίζουμε αγοραστή των πακέτων άρα μπορούμε πλέον να υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι είναι 3 φαίνεται πως κάτι υπάρχει πίσω από όλο αυτό. Δε μπορεί ξαφνικά να βρέθηκαν 3 διαφορετικοί που να ήθελαν να αγοράσουν με τόσο premium τόσο ποσοστό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης