Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου «BriLife» για τον κορωνοϊό ξεκινά το Ισραήλ

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου «BriLife» για τον κορωνοϊό ξεκινά το Ισραήλ
Η άδεια για τη δοκιμή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο επόμενο στάδιο, δόθηκε από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, καθώς και από την αρμόδια εποπτική Επιτροπή - Στόχος η παραγωγή 15 εκατομμυρίων δόσεων αν αποδειχθεί αποτελεσματικό
Τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους, ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα ξεκινήσει το Ισραήλ την 1η Νοεμβρίου 2020 σύμφωνα με το Reuters.
Το εμβόλιο δημιουργήθηκε από ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (Israel Institute for Biological Research), η λειτουργία του οποίου εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Ινστιτούτο (IIBR) ξεκίνησε την δοκιμή του εμβολίου με την ονομασία "BriLife" σε ζώα τον περασμένο Μάρτιο 2020.
Η άδεια για τη δοκιμή του στο επόμενο στάδιο δόθηκε από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, καθώς και από την αρμόδια εποπτική Επιτροπή.
Ως εκ τούτου, 80 εθελοντές –ηλικίας από 18 ως 55 ετών- θα παρακολουθούνται αρχικά από τις επόμενες ημέρες, για διάστημα τριών εβδομάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα αναπτύξουν αντισώματα κατά του SARS-CoV-2.
Η δεύτερη φάση της δοκιμής του εμβολίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο 2020, με τη συμμετοχή 960 ανθρώπων, ηλικίας άνω των 18 ετών.
Εφόσον και αυτό το στάδιο δοκιμών ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα ακολουθήσει ένα τρίτο στάδιο, με τη συμμετοχή 30.000 εθελοντών, το οποίο προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Απρίλιο/ Μάιο (2021).
Εάν τελικά το εμβόλιο θεωρηθεί επιτυχημένο, ενδέχεται να εγκριθεί η μαζική του παραγωγή- χρήση.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου της χώρας επισημαίνεται ότι το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί, ως τώρα, επιτυχώς σε ζώα και το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ έχει παράγει περισσότερες από 25.000 δόσεις του εμβολίου για τα δύο πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών του στους ανθρώπους.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου IIBR, Shmuel Shapira, ανέφερε: «τελικός μας στόχος είναι η παραγωγή 15 εκατομμυρίων δόσεων (του εμβολίου) για τους κατοίκους του κράτους του Ισραήλ και τους κοντινούς μας γείτονες».
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού διεθνώς, τα οποία να έχουν λάβει επίσημη έγκριση.
Ωστόσο κάποια από αυτά –ανάμεσα τους τα εμβόλια των εταιριών Pfizer, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna– βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης