Τελευταία Νέα
Speculator

Η τράμπα της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ένωση Ασφαλιστικών.... και ο Κωνσταντάς

Η τράμπα της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ένωση Ασφαλιστικών.... και ο Κωνσταντάς
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, φέρνει και έριδες
Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ανακοίνωσε στις 26 Οκτωβρίου 2020 μια αδιάφορη εξ όψεως αλλαγή.
Τη θέση του κ. Χριστόφορου Σαρδελή, μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της Ενωσης ανέλαβε ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς.
Για τους μη μυημένους,  ο κ. Κωνσταντάς είναι ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο κ. Σαρδελής ο πρόεδρός της.
Και μέχρις εδώ όλα καλά...
Ομως μάλλον τα πράγματα στην εταιρία δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φαίνονται και η αποχώρηση του κ. Σαρδελή από την ΄Ενωση μόνον τυχαία δε μοιάζει. 
Ο κ. Κωνσταντάς έχει αποδείξει και καταδείξει με τον πιο σαφή τρόπο, πως είναι ένας εξόχως φιλόδοξος άνθρωπος.
Σε όλη τη διαδρομή του στην εταιρία από το 2011 και μετά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τρύπες και κενά και να "τρουπώσει" όπως έλεγε ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς.
Γιατί η αλήθεια είναι,  πως δεν γνωρίζουμε πολλούς CFO που κατάφεραν χωρίς την εκμετάλλευση των απαραίτητων κενών του συστήματος - και σε αυτήν την εταιρία δυστυχώς τα κενά είναι πολλά - να καταφέρουν να φθάσουν στην ανώτατη ιεραρχία.
Τον ίδιο όμως, η (ανα)λογιστική τον οδήγησε σε αυτό που λέμε τα ύπατα αξιώματα.
Ο κ. Κωνσταντάς λοιπόν φαίνεται πως είδε και το κενό της αμέσως επόμενης ημέρας, ποντάροντας (σ.σ. τα ρέστα του)  σε αυτήν την  επόμενη ημέρα.
Τι κι αν διετέλεσε 9 χρόνια ανώτατο στέλεχος του ομίλου της ΕΤΕ και άρα εκπροσωπεί το βασικό μέτοχο και θα πρεπε να παλεύει να αυξήσει το τίμημα της πώλησης. 
Η επόμενη ημέρα έχει τη δική της αυτόνομη λογική και συχνά τη δική της αυτόνομη δυναμική.
Ακούγεται λοιπόν πως οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Χριστόφορο Σαρδελή είναι εξόχως διαταραγμένες καθώς ο δεύτερος του καταλογίζει πως τον έχει κατά κάποιο τρόπο αποκλείσει από τις όποιες επαφές με το CVC το fund που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής της εταιρίας.
Και τι λόγο θα είχε ο κ. Κωνσταντάς να πράξει κάτι τέτοιο αν όχι την παραμονή του με το νέο καθεστώς της εταιρίας.
Και πως θα μπορούσε να επιτύχει το σκοπό του αν αντί να προμοτάρει τον εαυτό του στους υποψήφιους αγοραστές, υιοθετούσε το δυϊκό σύστημα.
Αν πάντως  η παραπάνω φήμη ισχύει θα πρέπει να αναζητηθεί το γιατί και το πως καθώς ο κ. Κωνσταντάς βρίσκεται - ακόμη- να ενσαρκώνει το ρόλο του πωλητή ενώ η μισή του καρδιά δείχνει να βρίσκεται στο αλλού.
 Και βέβαια μιας και η μία πλευρά κοιτάζει να μεγιστοποιήσει το τίμημα και η άλλη να το ελαχιστοποιήσει τα συμφέροντα των δύο πλευρών από καταβολής της διεθνούς οικονομικής ιστορίας μάλλον δεν ταυτίζονται.
Υπ΄αυτήν την έννοια ο "μοναχικός" δρόμος του κ. Κωνσταντά ίσως να μην είναι σωστό για το καλό της αγοραπωλησίας  να πιστοποιείται ως τόσο μοναχικός.... 
Βέβαια δίπλα του, στο πλευρό του και σε ρόλο νεροκουβαλητή να τον πεις (;) , στέκονται κάποιοι Κρητικοί μα καθόλου κριτικοί.
Γιατί στο τέλος της γραφής, πως θα μπορούσε κάποιος να ασκήσει κριτική στη λογική του με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη Τσουτσουλομύτη;;;
Για να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί η πώληση και ποια θα είναι η τύχη της νυν διοικήσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής γιατί η ΕΤΕ έχει βάλει μπρος και το plan b.
Ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αυτό που βλέπει ο κ. Κωνσταντάς ,το βλέπουν και οι υπόλοιποι, ότι δηλαδή ο χρόνος πιέζει και το plan a συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τελεσφορήσει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης