Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα κάγκελα η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ με τους Χρυσοχοίδη και Γεραπετρίτη για τις γκάφες περί εθνικισμού και κόκκινων γραμμών στα 6 μίλια

Στα κάγκελα η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ με τους Χρυσοχοίδη και Γεραπετρίτη για τις γκάφες περί εθνικισμού και κόκκινων γραμμών στα 6 μίλια
Ο συνομιλητής του Μητσοτάκη έχει αποκτήσει αντιπάθειες
Μπορεί να ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας αλλά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας βράζει για φράσεις-ταμπού που προκαλούν το πατριωτικό αίσθημα της παράταξης και κουρελιάζουν της κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια.
Το κλίμα για την γενικότερη δυσπιστία απέναντι στα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει ήδη.
Εκφράστηκε τόσο για την απόφαση του Πρωθυπουργού να προτείνει την, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) όσο και από την απόφασή του για να τοποθετήσει στην θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας τον πασοκοτραφή Θανάση Ντόκο απόλυτο θιασώτη του δόγματος της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονάθρακα στο Αιγαίο με την γείτονα Τουρκία.

Διπλή γκάφα από Μιχάλη


Ωστόσο, αυτό που έχει ενοχλήσει την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας είναι οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ότι είναι εθνικιστικό να προεκτείνουμε τα θαλάσσια σύνορά μας στα 12 ναυτικά μίλια.
Και το ζήτημα που έχει προκύψει είναι το εξής: Εκτός ότι είναι εθνική γραμμή τα 12 ναυτικά μίλια τα οποία αναγνωρίζουν και ξένες χώρες, το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση, το υπουργικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την εν μέρει προέκταση των συνόρων στα 12 ναυτικά μίλια ξεκινώντας από το Ιόνιο και συνεχίζοντας στην Κρήτη. Βουλευτής την ημέρα της ψηφοφορίας έλεγε σκωπτικά «Εδώ βγαίνει ο Πούτιν και σου λέει ότι είναι δικαίωμα σου να επεκτείνεις τα θαλάσσια σύνορά σου στα 12 μίλια και έρχεται και σε γειώνει ο Χρυσοχοίδης»…
Ωστόσο, είτε είναι γκάφα είτε έγινε σκόπιμα, μερίδα της Κ.Ο της ΝΔ είναι έξαλλη.
Και υπάρχει και άλλος ένας λόγος:
Το γεγονός ότι από την Ελληνική Αστυνομία διέφυγε ο καταδικασθείς Χρήστος Παππάς ενώ υποτίθεται ότι φυλασσόταν είναι μία κηλίδα για την κυβέρνηση αλλά και για τον Υπουργό που την χρεώνεται προσωπικά. Το θέμα, όμως, είναι ότι πρέπει να τον δικαιολογούν και οι βουλευτές στο δημόσιο λόγο, στα πάνελ και αλλού…

Ο συνομιλητής του Μητσοτάκη έχει αποκτήσει αντιπάθειες

Ωστόσο, οι βουλευτές τα έχουν πολύ και με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για διάφορα ζητήματα αλλά το πιο σοβαρό είναι οι δηλώσεις για το ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι στα 6 μίλια…
Πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις του και ακόμα περισσότεροι εκείνοι που άρχισαν να δυσανασχετούν για την πρωτοβουλία του.
Ενδεικτικό ήταν ότι αποστάσεις πήραν και από το υπουργείο Εξωτερικών με αποτέλεσμα ο ίδιος να ανασκευάζει με νέες δηλώσεις καθώς συνειδητοποίησε ότι με τις δηλώσεις του «πάτησε» την κόκκινη γραμμή για τα εθνικά ζητήματα.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα που έχουν δημιουργήσει νεύρα στους βουλευτές.
Γνωρίζουν καλά ότι ο ίδιος αποτελεί έναν πολύ στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Εάν θέλεις να περάσεις μία διάταξη, τότε την πας στον Γεραπετρίτη, λένε οι καλά γνωρίζοντες. Ο κ. Γεραπετρίτης συγκεντρώνοντας τόσο μεγάλη δύναμη στο Μαξίμου έχει μαζέψει, εκτός από συμπάθειες και αντιπάθειες. Και οι αντιπάθειες είναι περισσότερες.
Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός σκέφτεται στον επόμενο ανασχηματισμό να του δώσει υπουργείο ώστε να μετριάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν.
Άλλωστε, ο κ. Γεραπετρίτης θέλει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στον Πειραιά και η θέση στο Μαξίμου δεν τον βολεύει καθόλου.
Όλα τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν σε θέματα που έφεραν σε δύσκολη θέση τους δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κυρώσεις των συμφωνιών με τα Σκόπια, οι οποίες όλο πάνε στη Βουλή αλλά τελικά δεν έρχονται ποτέ καθώς η ΝΔ θα γράψει μία καθαρή κοινοβουλευτική ήττα.
Είναι λογικό ότι η αντίδρασή τους δεν θα βγει δημόσια σε αυτή την συγκυρία που τα εθνικά ζητήματα είναι σε κρίσιμη φάση.
Ωστόσο και το ίδιο το Μαξίμου θεωρεί ότι κάπως πρέπει να εκτονώσει αυτά τα παράπονα.
Και η απάντηση είναι με τον ανασχηματισμό.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης