Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλέξανδρος Αλεξάκης, περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Είναι ευκαιρία να παντρέψουμε το τουριστικό προϊόν με τον πρωτογενή τομέα

tags :
Αλέξανδρος Αλεξάκης, περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Είναι ευκαιρία να παντρέψουμε το τουριστικό προϊόν με τον πρωτογενή τομέα
Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης μιλά για τις δυσκολίες στις οποίες κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν φέτος οι επιχειρήσεις
Για τις δυσκολίες στις οποίες κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν φέτος οι επιχειρήσεις της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και για το πρόγραμμα ενίσχυσης αυτών των επιχειρήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνισμού της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
«Τώρα που ο τουρισμός βάλλεται πανταχόθεν, είτε από την εξωτερική πολιτική της γείτονας χώρας, είτε από θέματα όπως είναι ο κορωνοϊός, είτε από χώρες πιο αναπτυγμένες πλέον, οι οποίες μας «χτυπούν» με χτυπήματα κάτω από τη μέση, έχουμε τη «χρυσή» ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας και να παντρέψουμε το τουριστικό προϊόν με τον πρωτογενή τομέα. Αυτό θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του μέλλοντος, θεωρώ», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Αλεξάκης.
«’Ενα πρόβλημα των Επτανήσων, αλλά και της χώρας, θα έλεγα, είναι ότι δεν έχει αναδειχθεί αυτός ο πλούτος που μας δίνεται απλόχερα και δωρεάν στις κατά τόπους περιοχές. Στον άμεσο σχεδιασμό της περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι το τοπικό πρωινό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία υλοποίησης ενός φορέα διαχείρισης προορισμού. Θεωρούμε ότι αν αυτό τρέξει παράλληλα με ένα παρατηρητήριο τουρισμού, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προϊόντα και να παντρέψουμε την αγροτοκαλλιέργεια με τον τουρισμό», λέει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87829

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης