Ανοίγει η Εργάνη για τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα - Στις 29/10 τα 534 ευρώ σε 158.000 εργαζόμενους

Ανοίγει η Εργάνη για τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα - Στις 29/10 τα 534 ευρώ σε 158.000 εργαζόμενους
Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο
Ξεκινά τις επόμενες μέρες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην Εργάνη των εργαζομένων στα καλλιτεχνικά και τουριστικά επαγγέλματα, ενώ μεθαύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν  οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε 158.364 δικαιούχους εργαζόμενους.

Η απόφαση για την πληρωμή των 534 ευρώ αφορά σε:

1. Αναστολές συμβάσεων εργασίας 116.860 εργαζομένων τον Σεπτέμβριο
2.  Σε 41.504  εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό Συν-Εργασία.

Οι δηλώσεις των αναστολών για τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή  για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τουρισμού, επισιτισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού και άλλων κλάδων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ.
Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο, ενώ στις αναστολές του Οκτωβρίου που θα δηλωθούν σωρευτικά τον Νοέμβριο έχον πρόσβαση επιχειρήσεις από 72 ΚΑΔ και είναι η ίδια του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Καλλιτέχνες –Ξεναγοί –Τουριστικοί συνοδοί

Τις επόμενες μέρες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα και οι δημιουργοί καλλιτέχνες  δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού,  των 534 ευρώ ανά μήνα, επί του οποίου ποσού παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020, εφόσον:
α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του ανωτέρω επιδοτούμενου χρονικού διαστήματος,
β) δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.
Επίσης, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandculture professionals.services.gov.gr, για την περίπτωση των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS