Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagorno Karabakh: Στην πρώτη γραμμή της μάχης και η σύζυγος του Αρμένιου πρωθυπουργού

Nagorno Karabakh: Στην πρώτη γραμμή της μάχης και η σύζυγος του Αρμένιου πρωθυπουργού
Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε ούτε την πατρίδα ούτε την αξιοπρέπειά μας στους εχθρούς, έγραψε η 42χρονη Anna Hakobyan, σύζυγος του Αρμένιου πρωθυπουργού στη σελίδα της στο Facebook
Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Anna Hakobyan, ανακοίνωσε πως ξεκινά εκπαίδευση και θα μεταβεί στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Nagorno - Karabakh.
«Από αύριο μία ομάδα μάχης 13 γυναικών, μεταξύ των οποίων κι εγώ, ξεκινάμε την εκπαίδευση.
Σε μερικές ημέρες, θα σταλούμε (σ.σ. στο πεδίο της μάχης) για να υπερασπιστούμε τα σύνορα και την πατρίδα μας.
Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε ούτε την πατρίδα ούτε την αξιοπρέπειά μας στους εχθρούς», έγραψε η 42χρονη στη σελίδα της στο Facebook.
Η σύζυγος του Nikol Pashinyan είναι αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Haykakan Zhamanak», ιδρύτρια του Οργανισμού «My Step», ενώ την υπογραφή της φέρει και το γυναικείο κίνημα υπέρ της ειρήνης.
Την 21η Οκτωβρίου 2020 είχε στείλει επιστολή στις Πρώτες Κυρίες ΗΠΑ, Γαλλίας, Καναδά, Βραζιλίας, Λιβάνου, Σιγκαπούρης, Λιθουανίας, Αργεντινής και Βιετνάμ, ζητώντας τους να «αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τουNagorno-Karabakh, μία περιοχή αμάχων που δέχεται επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν».
Όπως έγραφε, της είναι πολύ δύσκολο να δει στα μάτια τις μητέρες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2020 και ο γιος του πρωθυπουργικού ζεύγους, Ashot Pashinyan, είχε θέσει -επίσης- εαυτόν στη διάθεση του στρατού.
Οι εχθροπραξίες στοNagorno - Karabakh ξέσπασαν την 27η Σεπτεμβρίου 2020 με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να εισέρχονται σε έναν νέο γύρο συγκρούσεων για τη διαφιλονικούμενη περιοχή.
Ήδη έχουν χάσει τη ζωή του αρκετές χιλιάδες άτομα, μεταξύ αυτών άμαχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης