Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων θα απομακρύνει και άλλο την Τουρκία από την Ευρώπη

Κομισιόν: Το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων θα απομακρύνει και άλλο την Τουρκία από την Ευρώπη
Το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων και θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, δήλωσε τη Δευτέρα 26/10/2020 ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου
Η έκκληση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, που έγινε από τον τούρκο πρόεδρο Erdogan, είναι «αντίθετη στο πνεύμα» των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και «θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο» την Τουρκία από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οι συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία προβλέπουν την ελεύθερη ανταλλαγή εμπορευμάτων.
Οι διμερείς υποχρεώσεις που η Τουρκία έχει δεσμευθεί να σέβεται μέσα στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών (...) πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων και θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, δήλωσε τη Δευτέρα 26/10/2020 ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου. 
«Δεν υπάρχουν αντίποινα στην ατζέντα», δήλωσε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό RTL.
Ωστόσο, επανέλαβε την καταδίκη της κυβέρνησης για τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου Προέδρου για τον Γάλλο πρόεδρο  για την μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε καλέσει τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Erdogan δήλωσε το Σάββατο 24/10 πως ο Macron έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του προέδρου της Γαλλίας. Παρόμοια σχόλια έκανε και την Κυριακή 25/10/2020, καθώς και κατά τη σημερινή ομιλία του στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ευρωπαϊκή στήριξη στον Macron

Στο πλευρό του Macron τάσσεται η Ευρώπη απέναντι στις επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει στρέψει τα «πυρά» του κατά του Γάλλου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης