Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρευστοποιήσεις σε μη τραπεζικά blue chips – Παραμένει αρνητική η εικόνα της αγοράς

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρευστοποιήσεις σε μη τραπεζικά blue chips – Παραμένει αρνητική η εικόνα της αγοράς
ΑΓΟΡΑ: Ούτε σήμερα είχαμε καλή συνεδρίαση. Και μπορεί να μην υποχώρησε έντονα ο γενικός δείκτης, αλλά μετά από τέτοια πτώση χθες, θα έπρεπε να δούμε μία έστω τεχνική αντίδραση. Οι τράπεζες άνοιξαν ψηλά αλλά μάλλον για να πουλήσουν κάποιοι και όχι για να αγοράσουν. Κάπως παγίδεψαν τους πρωινούς δηλαδή, ειδικά στην Πειραιώς.

Από την άλλη εκτός τραπεζών, μας ανησύχησε ιδιαίτερη η πορεία κάποιων επιλεγμένων μετοχών. Ο ΟΠΑΠ είχε έντονη πτώση, η Coca Cola είχε μεγάλους πωλητές, η Motor Oil συνέχισε να υποχωρεί, όπως και η Lamda και η Fourlis. Η Aegean έκλεισε σε χαμηλό ημέρας.

Κακή ήταν η εικόνα και των ευρωπαϊκών μετοχών. Ο DAX την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές υποχωρούσε άνω του 1% και προς τις 12.000 μονάδες. Δε μας αρέσει η εικόνα του και θα μπορούσαμε να δούμε και ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Αν πάει πιο κάτω θα επηρεάσει σίγουρα και το ΧΑ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το κλίμα δεν είναι καλό. Εδώ και καιρό βέβαια δεν ήταν ασχέτως αν κρατούσε επίπεδα η αγορά. Οι πωλητές είχαν εδώ και εβδομάδες το πάνω χέρι και πουλούσαν σε δεκάδες μετοχές χαρτιά. Τώρα απλά πουλάνε αδιακρίτως. Λίγες ξεχώρισαν σήμερα.

Έβγαλε αντίδραση η Μυτιληναίος, η ΕΥΔΑΠ και έβαλε καλή πλάτη ο ΟΤΕ. Βλέπουμε δεκάδες φθηνά χαρτιά από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις να πέφτουν με ελάχιστους όγκους χωρίς κάποιος να συγκινείται. Ούτε οι βασικοί μέτοχοι.

ΕΧΑΕ: Με αποτίμηση 156,6 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα έχει 70 εκατ. ευρώ στο τέλος του χρόνου στο ταμείο της. Τα ακίνητά της αξίζουν άλλα 20 εκατ. ευρώ. Επομένως μιλάμε για μία αποτίμηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα 67 εκατ. ευρώ. Κανείς δεν έχει ποσοστό πάνω από 10%.

Εδώ έχουμε μία περίπτωση όπου θα μπορούσαν σε ένα υποθετικό σενάριο κάποιοι να μαζευτούν και να βάλουν 40 εκατ. ευρώ και να αγοράσουν ένα χρηματιστήριο με το 45% των χρημάτων τους να είναι στο ταμείο της εταιρείας. Να αλλάξουν και τη διοίκηση και να κάνουν ό,τι θέλουν.

AEGEAN: Έχει πλέον την ίδια αποτίμηση με την Autohellas. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 2,68 ευρώ με απώλειες 5,63% και αποτίμηση 191 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Είχε μία στήριξη εκεί στα 7,60 ευρώ περίπου και μόλις την έσπασε έφυγε σφαίρα για χαμηλότερα. Σε χαμηλό 6 μηνών το κλείσιμο των 7,48 ευρώ.

LAMDA: Μέχρι και στα 5,09 ευρώ πήγε σήμερα η μετοχή. Πολύ άσχημη η εικόνα της. Κλείσιμο στα 5,20 ευρώ, αλλά εδώ δεν αποκλείουμε να δούμε και το 4 μπροστά αν δεν αλλάξει το κλίμα στη μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζεται η υποχώρηση και σήμερα δεν υπήρχαν αγοραστές. Προς το τέλος την έκλεισαν και όσο πιο κάτω μπορούσαν. Στο χαμηλό ημέρας δηλαδή και στα 0,6310 ευρώ.

ΚΛΜ: Μαύρα χάλια και εδώ με τους πωλητές να πιέζουν με τρόπο τη μετοχή ώστε να την κλείσουν όσο πιο χαμηλά μπορούσαν. Τα κατάφεραν σχεδόν αφού την έκλεισαν στα 0,4720 ευρώ και στο -3,67%. Η αποτίμηση στα 18 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET: Νέα υψηλά και μάλιστα ιστορικά για τη μετοχή τα 3 ευρώ που έγραψε σήμερα. Η αποτίμηση στα 40,2 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έβγαλε αντιδρασούλα και μετά από καιρό είδαμε εντολή αγοράς δυνατή. Στα 4,18 ευρώ και στο +3,47%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης