Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Αν εφαρμοστούν σοβαρά τα μέτρα, από τις 9/11 μπορεί να δούμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Αν εφαρμοστούν σοβαρά τα μέτρα, από τις 9/11 μπορεί να δούμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων
Στο αρνητικό σενάριο, θα ξεπεράσουμε εύκολα τα 2.000 κρούσματα υπογράμμισε ο κ.Σαρηγιάννης
Την εκτίμηση πως αν εφαρμοστούν σοβαρά τα μέτρα, είναι πιθανό από τις 9 Νοεμβρίου να δούμε μια σταθεροποίηση και από τα μέσα Νοεμβρίου μια μεγάλη μείωση κάτω από τα 1.000 κρούσματα την ημέρα διατύπωσε ο καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στα υπολογιστικά του μοντέλα σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ο κ.Σαρηγιάννης είπε ότι μετά τις 15 Νοεμβρίου θα διαπιστωθεί κατά πόσο αποδίδουν τα μέτρα και σε ποιο βαθμό.
«Αν εφαρμοστούν σοβαρά τα μέτρα, μετά τις 9 Νοεμβρίου, ίσως και μετά τις 5-6 Νοεμβρίου να αρχίσουμε να βλέπουμε σταθεροποίηση και σιγά σιγά μια μείωση η οποία μπορεί να είναι και εντυπωσιακή.
Έτσι μετά τα μέσα του Νοεμβρίου μπορεί να αρχίσουμε να πέφτουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα ενώ αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα μπορεί να πέσουμε προς το τέλος Νοεμβρίου ακόμη και κάτω από τα 400» ανέφερε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε ότι για τις επόμενες μέρες, μπορεί να κινηθούμε κοντά στα 1.400 ή και 1.500 κρούσματα.
«Σημασία έχει να αρχίσουμε να αναστρέφουμε την πορεία της πανδημίας και αυτό είναι στο χέρι μας» υποστήριξε ο καθηγητής, ο οποίος επεσήμανε ότι στο αρνητικό σενάριο, αν συνεχιστεί δηλαδή η αύξηση των κρουσμάτων, είναι εύκολο να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα.
«Σε περίπτωση που η τάση της καμπύλης δεν σταθεροποιηθεί αλλά αρχίσει να ξεφεύγει σε εκθετική αύξηση αυτό θα συμβεί περί την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, κατά το διάστημα  21-26 Νοέμβρη.
Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να πάμε σε πολύ πιο σοβαρές παρεμβάσεις από την πολιτεία.
Πιθανόν να χρειαστεί να κλείνει η εστίαση νωρίτερα» τόνισε ο κ.Σαρηγιάννης, ενώ στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της απολύμανσης του αέρα των εσωτερικών χώρων με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών που ρίχνουν το ιικό φορτίο – στα μέσα συγκοινωνίας, στα σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης