Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagorno - Karabakh: Μαίνονται οι άγριες συγκρούσεις - 1.068 οι νεκροί

Nagorno - Karabakh: Μαίνονται οι άγριες συγκρούσεις - 1.068 οι νεκροί
Οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδο κλιμάκωσης από τη δεκαετία του '90, όταν σκοτώθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι
Το υπουργείο Άμυνας της περιοχής του Nagorno-Karabakh δήλωσε σήμερα 28/10/2020 ότι έχει καταγράψει άλλες 59 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων.
Με το συνολικό αριθμό των απωλειών να ανέρχεται σε 1.068, από το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τους Αζέρους, στις 27 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδο κλιμάκωσης από τη δεκαετία του '90, όταν σκοτώθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Στον αέρα η εκεχειρία

Στον αέρα και πάλι άλλη μια συμφωνία εκεχειρίας για το Nagorno-Karabakh λίγες μόνο ώρες μετά τη σύναψή της.
Η Αρμενία κατηγόρησε τη Δευτέρα 25/10/2020 το Αζερμπαϊτζάν για «κατάφωρη παραβίαση» κατάπαυσης του πυρός, ενώ λίγο αργότερα το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε επίσης την Αρμενία.
Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ο εχθρός άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον αρμενικών θέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου. Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη Τάρταρ και γειτονικά χωριά.
Ερεβάν και Μπακού δεσμεύτηκαν εκ νέου να τηρήσουν από τη Δευτέρα 25/10, μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη σύρραξη στο Nagorno-Karabakh, γνωστοποίησαν σε μια κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ, έπειτα από διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης