Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook, Twitter, Google ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ στις 28/10

Facebook, Twitter, Google ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ στις 28/10
Ο Mark Zuckerberg (Facebook), ο Jack Dorsey (Twitter) και ο Sundar Pichai (Google) θα ενημερώσουν την επιτροπή ότι ο Νόμος 230 - που προστατεύει τις εταιρείες από την ευθύνη για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από χρήστες - είναι ζωτικής σημασίας για την ελεύθερη έκφραση στο Διαδίκτυο
Τα ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, Facebook, Twitter, Google θα υπερασπιστούν τον νόμο που προστατεύει τις εταιρείες Διαδικτύου ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας την Τετάρτη 28/20.2020 - ένα αμφιλεγόμενο θέμα που έχει μοιράσει σε δύο στρατόπεδα τους αμερικανούς νομοθέτες σχετικά με την εποπτεία του περιεχομένου τους στις πλατφόρμες τους, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Mark Zuckerberg της Facebook, ο Jack Dorsey του Twitter και ο Sundar Pichai της Google θα ενημερώσουν την επιτροπή που προεδρεύει ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Roger Wicker ότι ο Νόμος 230 του Communications Decency Act - που προστατεύει τις εταιρείες από την ευθύνη για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από χρήστες - είναι ζωτικής σημασίας για την ελεύθερη έκφραση Διαδίκτυο.
Ο Dorsey του Twitter θα προειδοποιήσει την επιτροπή ότι η διάβρωση του θεσμού που προβλέπει ο νόμος 230 θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν στο διαδίκτυο.
Ο Zuckerberg θα αναφέρει ότι οι τεχνολογικές πλατφόρμες είναι πιθανό να λογοκρίνουν περισσότερο για να αποφευχθούν νομικοί κίνδυνοι εάν καταργηθεί ο Νόμος 230.
Η ακρόαση πραγματοποιείται αφού ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Trump έχει επανειλημμένα ζητήσει να θεωρηθούν υπεύθυνες οι εταιρείες τεχνολογίας για φερόμενες καταστολές συντηρητικών φωνών.
Ως αποτέλεσμα, οι εκκλήσεις για μεταρρύθμιση του Τμήματος 230 της νομοθεσίας εντατικοποιήθηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ακόμη και αν υπάρχει μικρή πιθανότητα έγκρισης από το Κογκρέσο για το 2020.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την ανάκληση του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης