Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DoubleLine Capital: Ο Trump θα νικήσει... αλλά το 2024 θα γίνει επανάσταση στις ΗΠΑ

DoubleLine Capital: Ο Trump θα νικήσει... αλλά το 2024 θα γίνει επανάσταση στις ΗΠΑ
Την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι ο Biden είναι ο αδιαφιλονίκητος επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Gundlach προβλέπει άλλη μια νίκη για τον Πρόεδρο Donald Trump
Στις αρχές του 2016, όταν κανείς άλλος δεν έβλεπε νίκη Donald Trump, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeff Gundlach, συγκλόνισε τον κόσμο, όταν προέβλεψε ότι ο Donald Trump θα γίνει ο επόμενος ΗΠΑ Πρόεδρος. Είχε δίκιο.
Και σήμερα, την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι ο Biden είναι ο αδιαφιλονίκητος επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Gundlach προβλέπει άλλη μια νίκη για τον Πρόεδρο Donald Trump.
Όπως ανέφερε το περιοδικό Financial Advisor, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκπομπής την Τρίτη ως μέρος της διάσκεψης IMPACT 2020 του Schwab, ο Gundlach είπε ότι παρά τις δημοσκοπήσεις, τις αναλύσεις και τις πιθανότητες στοιχημάτων που υποδηλώνουν κάτι διαφορετικό, ο Trump είναι πιθανό να νικήσει τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden.
"Οι δημοσκοπήσεις τώρα λένε ότι δεν πρόκειται να κερδίσει, αλλά το είπαν αυτό και πριν από τέσσερα χρόνια", δήλωσε ο Gundlach.
"Σας υπενθυμίζω, η πεποίθησή μου είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια.
Αλλά εκείνη την περίοδο, όταν ο Trump ήταν λίγο περισσότερο από έναν αστερίσκο στις πιθανότητες στοιχημάτων, προέβλεψα ότι θα κέρδιζε", ανέφερε ο Gundlach.
Ο Gundlach είπε ότι οι δημόσιες δημοσκοπήσεις συχνά «σχεδιάζονται για να δημιουργούν εντυπώσεις» αντί να απεικονίζουν την πραγματικότητα, και δεν πρέπει να τις εμπιστευόμαστε.
Υποστήριξε επίσης ότι πολλοί ψηφοφόροι του Trump δεν θέλουν να απαντήσουν σε δημοσκοπήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης επειδή φοβούνται την καταδίκη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, επίσης γνωστό ως φαινόμενο «ντροπαλός ψηφοφόρος» σύμφωνα με το οποίο «Πάνω από 10% των ψηφοφόρων του Trump δεν θα αποδεχθούν τις προτιμήσεις στους δημοσκόπους.

"Ο Biden αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα ενθουσιασμού", είπε ο Gundlach.
Ο ίδιος δεν αποδέχεται ούτε τις προβλέψεις για το μπλε κύμα, υποστηρίζοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα θα διατηρήσουν τη Γερουσία ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει - κυρίως λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τον Biden. "Μερικοί άνθρωποι θα αντισταθμίσουν τα στοιχήματά τους και θα χωρίσουν την ψήφο τους για τη διατήρηση της Ρεπουμπλικανικής Γερουσίας επειδή θεωρούν τον Biden ως επικίνδυνο", δήλωσε ο Gundlach, ο οποίος σημείωσε ότι ο Trump συχνά απεικονίζεται ως πιο επικίνδυνος από τον Biden.
Και όμως, στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του, δεν έχουν υπάρξει διεθνείς συγκρούσεις, παρά την εξωφρενική και κουραστική γλώσσα.
"Μπορεί να μην σας αρέσει ο Trump ή ορισμένες από τις πολιτικές του, αλλά ο κίνδυνος δεν είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την προεδρία του άλλου κόμματος.
Εάν ο Gundlach κάνει λάθος και ο Biden κερδίσει τις εκλογές και τελικά επαναφέρει ή εξαλείψει τη μείωση των εταιρικών φόρων από το νόμο περί φορολογικών περικοπών και θέσεων εργασίας του 2017, οι αποτιμήσεις των μετοχών των ΗΠΑ θα αυξηθούν απότομα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine, αλλά πρόσθεσε ότι η μείωση του φόρου μετά τη φορολογία, τα κέρδη θα σήμαιναν ότι οι τιμές των μετοχών δεν θα αυξάνονταν.
Τα επιτόκια, η μεταβλητότητα και ο πληθωρισμός θα αυξηθούν επίσης, δήλωσε ο Gundlach.
"Οι αγορές δεν συμπαθούν τη αβεβαιότητα, και με τον Trump, υπάρχει περισσότερη βεβαιότητα", δήλωσε ο Gundlach.
"Με τον Biden υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα επειδή έχουν δοθεί πολύ λίγες πληροφορίες στο κοινό."
Ο Gundlach διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι ο Biden είναι σοσιαλιστής, αλλά ότι πιέζεται από τη βάση του Δημοκρατικού Κόμματος, η κυβέρνησή του να επιδιώξει υψηλότερη φορολογία και «σοσιαλιστικές πολιτικές».
Το αντίθετο ισχύει για τη σύντροφο του Biden, τη γερουσιαστή της Καλιφόρνιας Kamala Harris, την οποία ο Gundlach χαρακτήρισε «έναν από τους πιο αριστερούς ανθρώπους σε ολόκληρη τη Γερουσία» που δεν ντρέπεται να μοιραστεί τις απόψεις της.
Ο Gundlach είπε τότε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να εξετάσουν την πολύ πραγματική πιθανότητα ότι η νίκη του Biden σημαίνει ότι κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο Kamala Harris θα ανέβει στην προεδρία.
"Πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα εξ ολοκλήρου σοσιαλιστικών πολιτικών με υπερβολικές ελλειμματικές δαπάνες", δήλωσε ο Gundlach.
"Αυτό θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα για τις αγορές μετοχών και ομολόγων."
Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι νικητές στις 3 Νοεμβρίου, ο Gundach είπε ότι έως το 2027, η οικονομική ανισότητα, που θα τεθεί υπό πίεση από τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, θα προκαλέσει κάποιου είδους επανάστασης, η οποία θα έθετε τις προεδρικές εκλογές του 2024 υπό αμφισβήτηση.
"Λοιπόν, αν νομίζετε ότι το 2020 είναι παράξενο, περιμένετε μέχρι το 2024. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης