Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προς deal ύψους 1,19 δισ. δολαρίων με την Lilly για πιθανό φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Προς deal ύψους 1,19 δισ. δολαρίων με την Lilly για πιθανό φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού
Η θεραπεία με αντισώματα είναι παρόμοια με ένα φάρμακο από το Regeneron που δόθηκε στον Trump κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον COVID-19
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πληρώσει έως 1,19 δισεκατομμύρια δολάρια στην φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για να εξασφαλίσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δόσεις της πειραματικής θεραπείας με αντισώματα COVID-19, ένα φάρμακο παρόμοιο με την θεραπεία που έλαβε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σύμφωνα με το Reuters.
Η Lilly θα αρχίσει να παρέχει 300.000 δόσεις της θεραπείας, για την οποία πληρώνεται 375 εκατομμύρια δολάρια, εντός δύο μηνών από τη λήψη άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον αμερικανικό ρυθμιστή υγείας, δήλωσε η εταιρεία.
Μετά από αυτό, η κυβέρνηση έχει την επιλογή να αγοράσει επιπλέον 650.000 φιαλίδια για 812,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η τιμή ανά δόση ανέρχεται σε 1.250 δολάρια σύμφωνα με τη σύμβαση, αλλά τα φιαλίδια που αγοράστηκαν από την κυβέρνηση θα είναι δωρεάν στο αμερικανικό κοινό.
Οι ΗΠΑ έχουν επίσης υπογράψει συμφωνίες με την AstraZeneca και τη Regeneron Pharmaceuticals για τις θεραπείες αντισωμάτων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Operation Warp Speed ​​της διοίκησης Trump.
Η συμφωνία με τη Regeneron καλύπτει το κόστος κατασκευής, ενώ η συμφωνία με την AstraZeneca περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη.
Ενώ τα εμβόλια θεωρούνται κρίσιμα για τον τερματισμό της πανδημίας, οι κυβερνήσεις εξετάζουν όλο και περισσότερο άλλες αποτελεσματικές θεραπείες για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να ξεκινήσουν την οικονομική δραστηριότητα.
Η εταιρεία υπέβαλε αίτημα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις αρχές του μήνα (Οκτώβριος 2020) για έγκριση έκτακτης ανάγκης του φαρμάκου για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα του COVID-19.
Η θεραπεία με αντισώματα είναι παρόμοια με ένα φάρμακο από το Regeneron που δόθηκε στον Trump κατά τη διάρκεια του αγώνα του με το COVID-19.
Οι θεραπείες ανήκουν σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται μονοκλωνικά αντισώματα και κατασκευάζονται αντίγραφα αντισωμάτων που δημιουργήθηκαν από τον οργανισμό για την καταπολέμηση μιας μόλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης