Κύπρος: Μουσουλμάνοι κατέβασαν τη γαλλική σημαία από την πρεσβεία - Πέντε συλλήψεις

Κύπρος: Μουσουλμάνοι κατέβασαν τη γαλλική σημαία από την πρεσβεία - Πέντε συλλήψεις
Εκδήλωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνων, έξω από τη πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο αντιδρώντας στην απόφαση του Macron για την αντιμετώπιση του «ισλαμικού αυτονομισμού»
Σε συλλήψεις πέντε ατόμων προχώρησε η κυπριακή αστυνομία μετά τα χθεσινή 27/10/2020 μικρής έντασης επεισόδια έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία.
Περίπου ογδόντα μουσουλμάνοι, κυρίως συριακής και αιγυπτιακής καταγωγής πραγματοποιήσαν το βράδυ της Τρίτης εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από τη πρεσβεία της Γαλλίας αντιδρώντας στην απόφαση του Macron για την αντιμετώπιση του «ισλαμικού αυτονομισμού».
Μάλιστα, ένας εξ αυτών κατάφερε να κατεβάσει την γαλλική σημαία ενώ φώναζαν συνθήματα κατά του Γάλλου Προέδρου αλλά και του Νίκου Αναστασιάδη για την στήριξη που παρείχε μετά τις επιθέσεις από τον Erdogan.
Κληθείς να σχολιάσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε,ότι είναι «καταδικαστέα».
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Πρεσβείας εξέφρασε λύπη για τη δημιουργία έντασης «και τις συνεπακόλουθες ανάρμοστες πράξεις που έλαβαν χώρα».
Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες προς την κυπριακή αστυνομία για την «έγκαιρη και αποτελεσματική της παρέμβαση για την παροχή ασφάλειας για τα διπλωματικά μας γραφεία και στον κυπριακό λαό για την ισχυρή του προσήλωση στις κοινές μας αξίες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS