Σερβία: Νέο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων οι 1.328 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Σερβία: Νέο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων οι 1.328 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο
Η επιδημική κατάσταση στη Σερβία συνεχίζει να επιδεινώνεται, όπως και σε όλη την Ευρώπη
Η επιδημική κατάσταση στη Σερβία συνεχίζει να επιδεινώνεται και σήμερα 28/10  καταγράφηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.
Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.328 νέα κρούσματα κορονοϊού και κατέληξαν πέντε ασθενείς.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων, μέσα σε μία ημέρα, που καταγράφεται από την εκδήλωση της πανδημίας.
Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Βελιγράδι που αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία της νόσου Covid-19.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Alexander Vucic σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι το σύστημα υγείας αρχίζει να δέχεται ήδη πιέσεις και ανήγγειλε την λειτουργία άλλων δύο καινούργιων νοσοκομείων στο Βελιγράδι και το Κρούσεβατς, η κατασκευή των οποίων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.
Ο Βούτσιτς απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown στη χώρα, επισημαίνοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αντέξει η οικονομία».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απέκλεισε βέβαια το ενδεχόμενο να ληφθούν κάποια επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.
Στη Σερβία μέχρι σήμερα προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό 42.208 άνθρωποι και απεβίωσαν 803 ασθενείς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS