Γαλλία: Υπέρ της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Γαλλία: Υπέρ της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας
Η Γαλλία θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά της Τουρκίας
Η Γαλλία θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής "κυρώσεων" σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας κι ενώ η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας αυξάνεται σε πολλά σημεία διαφωνίας μεταξύ τους, δήλωσε σήμερα ο Beaune, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας.
"Θα πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων", είπε ο Beaune, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.
"Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, με τον πρόεδρο Erdogan, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό (…) μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση", συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, λίγες ημέρες αφότου το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έθεσε υπό αμφισβήτηση την "ψυχική υγεία" του Γάλλου ομολόγου του.
"Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς", επισήμανε ο Beaune.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS