Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - Συζητούν για lockdown σε Θεσσαλονίκη

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - Συζητούν για lockdown σε Θεσσαλονίκη
Εκτάκτως συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τον αριθμό - ρεκόρ των 1.547 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.
Εκτάκτως συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τον αριθμό - ρεκόρ των 1.547 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιτροπή συζητεί για το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), καθώς σήμερα δηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη 384 νέα κρούσματα.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να εισηγηθούν ενίσχυση των περιορισμών που ισχύουν στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).
Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται και η Αττική, όπου σήμερα δηλώθηκαν 419 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο κόκκινο από αύριο Σέρρες και Γιάννενα

Από αύριο Πέμπτη, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών περνούν από το «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).
Στις «κόκκινες» περιοχές, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 μέχρι τις 5:00, ενώ απαγορεύεται και η μετακίνηση εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.
Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.
Σημειώνεται ότι η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο». Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».
Περισσότερες πληροφορίες για το επίπεδο συναγερμού που ισχύει σε κάθε περιοχή και τα αντίστοιχα μέτρα, διατίθενται στον σύνδεσμο: https://covid19.gov.gr/covid-map

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης