Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» στο πετρέλαιο – Στο -5,5% και 37,4 δολ. το WTI, -4,8% και 39,2 δολ. το Brent

«Βουτιά» στο πετρέλαιο – Στο -5,5% και 37,4 δολ. το WTI, -4,8% και 39,2 δολ. το Brent
Έχασε το ψυχολογικό όριο των 40 δολαρίων το πετρέλαιο
Με ραγδαία πτώση έκλεισαν σήμερα 28/10 οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη που επιφέρει ανησυχία για την παγκόσμια ζήτηση, αλλά και εν μέσω αυξημένης παραγωγής «μαύρου χρυσού».
Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (West Texas Intermediate, WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 έκλεισε με «βουτιά» 5,5% στα 37,4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου 2020 για το πετρέλαιο Brent, λίγο πριν το κλείσιμο, διαπραγματεύονται στα 39,2 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από πτώση της τάξεως του 4,8% σε ημερήσια βάση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (API), τα αποθέματα αργού ανήλθαν σε 4,577 εκατ. βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Οκτωβρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,2 εκατ. βαρέλια.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στην άφιξη του τυφώνα Ζέτα, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει τη Λουιζιάνα εντός της ημέρας.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μειώνουν τη διάθεση για ρίσκο.
Ο Hiroyuki Kikukawa, γενικός διευθυντής έρευνας στη Nissan Securities, εκτιμά ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα παραμείνουν υπό πίεση μέχρι τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης