Ο Μητσοτάκης αλλάζει ριζικά το DNA της ΝΔ - «Πρασινοφρουροί» υπουργοί θέλουν να σαρώσουν τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες

Ο Μητσοτάκης αλλάζει ριζικά το DNA της ΝΔ - «Πρασινοφρουροί» υπουργοί θέλουν να σαρώσουν τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες
Ποιοι είναι, όμως, αυτοί που θέλουν να κατέβουν με τη ΝΔ;
Αρχίζουν και χτίζουν συμμαχίες, προωθούν αιτήματα βουλευτών, διατηρούν ένα στρατό από επικοινωνιολόγους και άλλους καλοθελητές.
 Μιλάμε για υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θέλουν να κατέβουν βουλευτές και έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε όταν γίνουν οι εκλογές, όποτε και αν, να κατέλθουν στο στίβο της ψήφου.
Τονίζουν σε συνομιλητές τους ότι έχουν πάρει το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εάν ισχύει αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης αλλάζει πλέον το DNA της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας, πλέον, επίσημο το «γάμο» της Κεντροδεξιάς με την Κεντροαριστερά και στο κόμμα, εκτός από την Κυβέρνηση.

Ποιοι είναι, όμως, αυτοί που θέλουν να κατέβουν με τη ΝΔ;

Οι πρώτες ενδείξεις έχουν δείξει ότι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα επιλέξει την Α΄ Αθήνας για να κατέβει στις επόμενες εκλογές.
 Έχει δημιουργήσει συμμαχίες, έχει ένα δυνατό πυρήνα από τη ΔιαΝέοσις με επιστημονικούς παράγοντες όλων των ειδικοτήτων ενώ έχει ένα πολύ καλό φίλο και υποστηρικτή, τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Στη βάσανο της ψήφου θέλει να μπει και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μέχρι τώρα είχε κατέβει ως βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία και στην Β Αθήνας και είναι άγνωστο που θα επιλέξει να κατέβει.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θέλει να γίνει βουλευτής και έχει επιλέξει την Α΄ Πειραιώς να κατέβει, ωστόσο θα ήθελε πρώτα απ’ όλα να μεταφερθεί σε ένα παραγωγικό υπουργείο.
Επίσης, ο Θοδωρής Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών θέλει να κατέλθει στο στίβο του κοινοβουλίου και σκέφτεται ή τον Δυτικό Τομέα ή τον Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.
Στον Πειραιά σκέφτεται να αναζητήσει ψήφο και η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση για αυτή να παλέψει ανάμεσα σε τόσα μεγαθήρια στον Πειραιά.
Μπορεί με συνεννόηση με το Μαξίμου να τεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

O Νότιος Τομέας με ΝΕ... ΠΑΣΟΚ και Αριστερά 

Στον Νότιο Τομέα θα πολιτευθεί ακόμα ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, προερχόμενο επίσης από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος έχει «κλειδώσει» εδώ και μερικούς μήνες.
Η στρατηγική του ήταν να έχει καλές σχέσεις με όλους τους δημάρχους λόγω χαρτοφυλακίου αλλά ιδιαίτερα με τους δημάρχους των νοτίων προαστίων.
Ωστόσο η μάχη εκεί θα είναι σκληρή.
Κατεβαίνει εκεί και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάση καθώς έχει υπολογίσιμη δυναμική στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού, εκτός των άλλων, ο αδελφός του είναι πρώτος δημοτικός σύμβουλος στην Καλλιθέα.
Εκτός από αυτό, όμως, έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωταθλητή του Νότιου Τομέα Νίκο Δένδια ο οποίος θα κληθεί να τον βοηθήσει και εκεί, όπως είναι φυσικό, τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά.
Στο Νότιο Τομέα θα κατέβει, όμως, και ο Νικος Χαρδαλιάς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο οποίος έχει εμπειρία ως δήμαρχος Βύρωνα, ο περιφερειακός σύμβουλος αλλά διαθέτει και μία πολύ καλή σχέση με τον δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη.
Η μάχη για την επικράτηση στο Νότιο Τομέα θα είναι τεράστια και θα μας απασχολήσει πολύ.
Τέλος, στο Βόρειο Τομέα σκέφτεται να κατέλθει ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ο οποίος μετά από μία τεράστια εργασιακή εμπειρία σε τεχνολογικούς κολοσσούς και ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θέλει να γίνει βουλευτής.
Όλοι που τον συνάντησαν και τους είπε τις προθέσεις τους πραγματικά αναρωτήθηκαν γιατί να το κάνει αυτό όταν θα μπορούσε να είναι CEO και να παίρνει πάρα πολλά λεφτά.
 Όσον αφορά τον Στέλιο Πέτσα, που θέλει και εκείνος να κατέβει δύο είναι οι επιλογές του, να πάει στην Φθιώτιδα ή να κατέβει στον Ανατολικό Τομέα Αττικής.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS