Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων

tags :
XA: Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση των δεικτών στην Ευρώπη
Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται στην Ευρώπη, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 διατηρούν τις ανησυχίες των επενδυτών σε υψηλά επίπεδα.
Η μεγάλη χθεσινή βουτιά των διεθνών αγορών, αλλά με την εγχώρια αγορά να είναι κλειστή λόγω αργίας, δημιουργούν προϋποθέσεις υποχώρησης σήμερα στο ΧΑ, παρά το ανοδικό άνοιγμα που δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πλέον κάτω από τις 600 μονάδες με τα κυριότερα βαριά χαρτιά και ειδικά τις τράπεζες να έχουν υποχωρήσει σημαντικά.
Τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στην ειδησεογραφία αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται, τα οποία αναμένεται να πλήξουν περαιτέρω το ΑΕΠ κάθε χώρας.
Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΠ με απόδοση 2,1%.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί και σήμερα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η εγχώρια αγορά να προσπαθήσει να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς οι διεθνείς αγορές προσπαθούν να αντιδράσουν μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν σε Γερμανία και Γαλλία.

Beta
Μετά τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση των μεγαλύτερων αγορών λόγω των ανησυχιών για νέα lockdown αναμένεται να επηρεάσουν την εγχώρια αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης