Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε νέα χαμηλά αρκετά βαριά χαρτιά – Μεγάλες απώλειες σε όλο το ταμπλό

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε νέα χαμηλά αρκετά βαριά χαρτιά – Μεγάλες απώλειες σε όλο το ταμπλό
ΑΓΟΡΕΣ: Στη χθεσινή συνεδρίαση όπου το ΧΑ ήταν κλειστό λόγω αργίας, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 4,15% και ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones κατά 3,43%. Η Ευρώπη άνοιξε ανοδικά αλλά με υψηλή μεταβλητότητα καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Το ΧΑ στο πρώτο άνοιγμα με τα μισά χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοιξε με απώλειες άνω του 1%. Μόλις άνοιξαν και τα υπόλοιπα πήγε πάνω από 3% και στις 575 μονάδες. Σκληρή υποχώρηση. Όλα αυτά με λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ. Ισχυρές απώλειες για ΔΕΗ, τράπεζες, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ κ.α. Και οι 25 του FTSE με απώλειες. Αρκετές μετοχές σε νέα χαμηλά.

Οι επενδυτές στο ξεκίνημα έχουν βγει επιθετικά και σπρώχνουν την αγορά και τις περισσότερες μετοχές σε τρομερά χαμηλά επίπεδα, αφού δε βγαίνουν αγοραστές. Με λίγο τζίρο βλέπουμε τεράστιες απώλειες και τιμές που… προκαλούν. Ωστόσο, κανείς δε ξέρει που θα σταματήσει πάλι αυτό που ξεκίνησε. Οι λόγοι ίδιοι με αυτούς του περασμένου Φεβρουαρίου και Μαρτίου που είδαμε το γενικό δείκτη να σπάει όλες τις στηρίξεις.

JUMBO: Η μετοχή επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτό που λέγεται στην αγορά και γράφουμε και στη στήλη εδώ και καιρό. Είναι σηματωρός. Πρώτη έδειξε το δρόμο μετά την κατάρρευση της αγοράς και πρώτη άρχισε πάλι να ενσωματώνει τον κίνδυνο που υπήρχε. Είναι επομένως σημαντικό να δούμε που θα βρει ισορροπία. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες λίγο μικρότερες από 3%.

ΔΕΗ: Αυτή ξεχωρίζει στο ξεκίνημα καθώς υποχωρεί άνω του 6% και μάλιστα με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 4,70 ευρώ περίπου η μετοχή και η αποτίμηση στα 1,088 δισ. ευρώ. Εδώ βέβαια υπάρχουν και μεγάλα κέρδη καθώς πολλοί έχουν μπει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank μαζί με την Πειραιώς έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Όχι ότι των άλλων συστημικών είναι μικρές. Πάνω από 5% είναι όλες. Σε νέα χαμηλά πλέον και η Eurobank. Η Εθνική έχει ακόμα μία απόσταση.

MOTOR OIL: Έσπασε και τα 8 ευρώ και κινείται αρκετά χαμηλότερα. Στα 7,60 ευρώ με απώλειες 6,2% και όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή πηγαίνει εκεί που έδειχνε το διάγραμμα. Η νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου και τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο περισσότερο από άλλους. Είναι σε νέα χαμηλά πέντε ετών και κάτι.

COCA COLA: Με μεγάλες πωλήσεις κοντά στα 20 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή και με την αποτίμηση να έχει υποχωρήσει στα 7,4 δισ. ευρώ.

AEGEAN: Νέα χαμηλά καταγράφει και η συγκεκριμένη μετοχή.

LAMDA: Κάτω από τα 5 ευρώ και μάλιστα με μεγάλες απώλειες. Στα 4,8750 ευρώ και στο -6,25%.

ΟΠΑΠ: Πρεμιέρα σήμερα για το ομόλογο αλλά η μετοχή υποχωρεί σχεδόν 5% και είναι στα 7,12 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Το ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στα βαριά χαρτιά. Εκείνα είναι στις πρώτες θέσεις των πτωτικών μετοχών και τραβούν τα περισσότερα βλέμματα. Από τα μικρομεσαία ξεχωρίζει η πτώση κατά 5,5% της Intracom. Κάτω από τα 0,50 ευρώ διαπραγματεύεται η Άβαξ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Μεγάλες απώλειες και εδώ. Στα 3,40 ευρώ η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης